20.05.2024 13:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Орендарі і підприємці Києва просять міську владу захистити малий і середній бізнес

На фото: голова Ради громадської організації «Право захист» Віталій Андрєєв
 
 

Спілка орендарів і підприємців України занепокоєна ситуацією, що склалася в столиці щодо подальшої долі мафів — малих архітектупних форм, до яких належать кіоски та невеличкі вуличні крамнички. Міська влада оголосила бойкот таким архітектурним формам, оскільки вони, на думку столичного голови Леоніда Черновецького, не вписуються в архітектурний ансамбль міста.

Про це на сьогоднішній прес-конференції в УКРІНФОРМі на тему: «Чому знищується у Києві галузь підприємств малих архітектурних форм та кому це вигідно?» розповіли голова представництва Держкомпідприємництва в місті Києві Віталій Апостолов та уповноважений цієї організації Валерій Ліпецький, районні представники малого і середнього бізнесу.

За словами Віталія Апостолова, міська влада відповідно до своєї постанови N 58/58 планує вже найближчим часом ліквідувати понад 7 тисяч мафів, позбавивши місця роботи, а відтак — і засобів до існування понад 20 тисяч осіб, прирікаючи цим самим цілі родини на голодування. «Все робиться для того, щоб на місці нинішніх малих архітектурних форм відразу спорудити інші, які належатимуть особам, близьким до керівництва міста, і таким чином прибрати цей вид бізнесу до своїх рук», — зазначив підприємець.

Він пропонує міській владі спільно розробити і внести на громадське обговорення проект Положення про порядок розміщення об'єктів торгівлі і надання дозволу для ведення торгівлі як підприємницької діяльності відповідно до Закону України «Про основи державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності». Орендарі і підприємці планують провести 10 вересня о 11.00 біля стін Київської мерії багатотисячний мітинг на підтримку своїх вимог.

 

Віктор Чухліб, УКРІНФОРМ 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-09-2008 15:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100