20.05.2024 11:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

14 вимог малого бізнесу столиці до Черновецького

Вимоги

до Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації

власників малих архітектурних форм

м. Київ 9 вересня 2008 р.

Конституція України гарантує:

-   усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах;

-   людини, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визначаються в Україні найвищою соціальною цінністю;

-   держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави;

-   органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України...

-   держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності.

 

Останнім часом в м. Києві відбувається тотальне знищення малого бізнесу, що здійснює свою діяльність в малих архітектурних формах. Демонтаж та знесення малих архітектурних форм, що належать підприємцям, здійснюється без будь-яких обґрунтованих пояснень та надання альтернативних пропозицій для ведення бізнесу.

Незрозуміло, за якими схемами діють органи самоврядування в м. Києві, надаючи певним підприємствам переваги перед іншими, забуваючи про те, що всі громадяни рівні перед законом, і не може бути переваг для будь-кого.

Деякі представники органів місцевого самоврядування та державної влади, демонтаж обґрунтовують тим, що підприємці не мали дозволів на розміщення малих архітектурних форм. При цьому, з 2006 року більшість договорів оренди припинили продовжувати підприємцям, що працюють самостійно, а також тим, хто не бажає розвивати та підтримувати рейдерство і корупцію в органах, які Законом покликані працювати в інтересах територіальної громади.

Підприємці – власники малих архітектурних форм своєчасно, совісно та в повному обсязі сплачують податки, збори, інші обов`язкові платежі, надають робочі місця громадянам, їх підприємницька діяльність є одним з головних джерел наповнення місцевого бюджету. Начебто влада повинна бути зацікавлена у підтримці підприємців, сприяючи їх діяльності.

В Києві розміщено близько 10 тис. МАФ, в кожному з яких працює що найменше три чоловіки, знищуючи малі архітектурні форми, тисячі людей лишаються без робочих місць, жителі міста позбавляються необхідних у повсякденному житті об’єктів побутового обслуговування населення, порушується право кожного на самозайнятість, зростає соціальна напруга в місті.

Домовленості досягнуті між підприємницькою громадою та Київською владою лишаються не виконаними. Протокол наради, що відбулась 21 серпня 2008 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації, за участю київської влади, представників Спілки орендарів та підприємців України та районних органів влади, не відповідає досягнутим домовленостям, а відтак продовжується волюнтаристський демонтаж всіх МАФ незалежно від їх місця розташування та наявної документації.

Конституція України надає нам, як громадянам України, право:

-   на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку громадянин вільно обирає або на яку вільно погоджується;

-   на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом;

-   на достатній рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло;

-   володіти, користуватися своєю власністю. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право власності є непорушним.

Зважаючи на обставини, що вище озвучені, розуміючи свою соціальну відповідальність перед найманими працівниками та населенням, а також необхідність розбудови Києва, як Європейської столиці, налагодження прозорого цивілізованого діалогу з владою,

підприємці вимагають —

1. Скасувати рішення Київської міської ради № 58/58 від 17.07.2008 р. «Про заходи щодо впорядкування об’єктів торгівлі (малих архітектурних форм)».

2. Призупинити демонтаж будь-яких малих архітектурних форм в м. Києві та вважати законно діючими тих, що мають, мали або вчасно звертались за отриманням дозвільної документації.

3. Надати можливість робочим комісіям, що мають бути створені відповідно до протоколу № 123 наради від 21.08.2008 р., щодо вивчення питань функціонування малих архітектурних форм в районах м. Києва, виконати поставлені завдання.

4. Зупинити будь-які перевірки, органами місцевої виконавчої влади, дотримання вимог земельного законодавства власниками МАФ до прийняття нового Положення про порядок розміщення об’єктів торгівлі (МАФ).

5. Робочим групам здійснити інвентаризацію малих архітектурних форм з метою виявлення легітимності оренди земельних ділянок, а також наявності з моменту існування МАФ дозвільної документації. Підготувати повний перелік розмішених на території районів МАФ із зазначенням існуючої документації.

6. Доручити районним у м. Києві державним адміністраціям за участю представників підприємницької громади м. Києва розробити план-схему розміщення малих архітектурних форм, погоджену з усіма дозвільними установами міста, з подальшим громадським обговоренням на рівні районів для визначення необхідності розміщення додаткових МАФ.

7. Надати підприємцям, що втратили малі архітектурні форми, на які мали дозвільну документацію, у зв’язку з проведеним демонтажем, місця для розташування таких МАФ.

8. Проект Положення про порядок розміщення об’єктів торгівлі (малих архітектурних форм) та надання дозволу суб’єктам господарювання для здійснення відповідної діяльності опрацювати та внести на громадське обговорення (погодження) з підприємницькою громадою м. Києва.

9. Правоохоронним органам дотримуватись законодавства та виконувати свій, законодавчо встановлений, обов’язок – захист життя, здоровя, прав і свобод громадян, власності, інтересів суспільства, припинити виконання приватного замовлення посадових осіб.

10. Захищати право власності суб’єктів підприємницької громади на малі архітектурні форми, запобігати порушенням законодавства органами державної влади та місцевого самоврядування в питанні діяльності МАФ. Припинити затримання підприємців, що захищають свої МАФ.

11. Земельні ділянки для розміщення малих архітектурних форм відводити щонайменше на 5 років.

12. Будь-які рішення щодо діяльності малих архітектурних форм та функціонування ринків узгоджувати з організаціями підприємців на принципах соціального діалогу.

13. Надати можливість, власникам МАФ, що мали договори оренди земельних ділянок продовжити їх, а тим, кому необґрунтовано відмовили в укладанні таких договорів – укласти.

14. Включити до складу органів (комісій), що вирішуватимуть питання про відведення земельних ділянок в оренду (або дозволити бути присутніми, з правом дорадчого голосу) представників підприємницької громади.

 

Підписали звернення:

Віталій Апостолов, голова представництва Держкомпідприємництва в. Києві

Тетяна Петренко, керівник Київського представництва Спілки орендарів та підприємців України

Віталій Андреєв, голова Ради громадських організацій «Правозахист»

Вадим Гладчук, голова ВО «Молодь — надія України», редактор Інтернет — видання Sprotiv.org

Ірина Гринкевич, приватний підприємець, ГК «Громадський спротив України»

та інші, загалом станом на 10:47 9 вересня 2008 року 1029 підписів (Збір підписів триває. Підписатися також можна в коментарях на сторінці Інтернет — видання Sprotiv.org. Вказуйте: прізвище та ім’я, де працюєте, контактний телефон, щоб перевірити Ваш підпис)

 

Читайте також:

Черновецкого призывают прекратить уничтожение малого бизнеса в Киеве

Предприниматели Шевченковского района Киева пойдут на мэрию

Прийдіть на мітинг підприємців столиці 10 вересня о 11.00 та захистить своє право на працю!
Прийдіть на мітинг підприємців столиці 10 вересня о 11.00 та захистить своє право на працю!

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-09-2008 7:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100