20.05.2024 07:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Наша Україна» почала підготовку до виборів

З урахуванням можливого створення більшості без фракції «НУ-НС» у партії «Наша Україна» почалася активна підготовка до дострокових парламентських виборів.

Про це газеті «Комерсант-Україна» у режимі off-records повідомив один із членів НУ.

За інформацією газети, на зустрічі президента Віктора Ющенка з президією партії «Наша Україна» (НУ) і керівниками її регіональних організацій у понеділок обговорювалися три можливих сценарії розвитку політичної ситуації: повернення до формату демкоаліції БЮТ і НУНС, перехід в опозицію до коаліції БЮТ і Партії регіонів, участь у позачергових парламентських виборах.

Як пише газета, підтвердженням того, що НУ вибрала саме останній сценарій, є насамперед активізація регіональних партійних організацій.

Водночас, видання зазначає, що з першої п'ятірки блоку «НУ-НС» на останніх парламентських виборах знову опинитися в списку НУ може тільки лідер партії В'ячеслав Кириленко.

Як відомо, під першим номером у списку «НУ-НС» йшов лідер «Народної самооборони», нинішній глава МВС Юрій Луценко. Але представники «Самооборони» заявили газеті, що у випадку дострокових виборів НС не має наміру входити в блок з НУ.

«Думаю, такого формату і не буде. „Самооборона“ і її лідер надто багато побили горщиків у блоці, особливо за останній тиждень. Такі різкі рухи і заяви лідера „Самооборони“ відрізають більшій частині „Самооборони“ шлях на вибори разом із „Наший Україною“, — вважає один із лідерів НС Тарас Стецьків.

У той же час, він вважає, що сенсу в самостійній участі у виборах немає, тому що „Самооборона“ практично цілковито поховала свій рейтинг і свій імідж». Оптимальним для НС у партії називають блокування з БЮТ. «Так, швидше за все ми, дійсно, приєднаємося до Юлії Тимошенко. В усякому разі, не виключаємо такої можливості», — заявило виданню високопоставлене джерело в НС.

У БЮТ поки не можуть однозначно відповісти, чи готові вони прийняти у свої лави «Самооборону». «Вони висловлюють свій інтерес: для них приєднання до БЮТ у випадку дострокових виборів – гарантія проходження з високим відсотком», — упевнений заступник голови фракції БЮТ Олег Білорус.

Що стосується голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, що був третім у списку «НУ-НС», за інформацією «Комерсанта», останній тиждень він провів в активних переговорах про своє політичне майбутнє.

Джерела в «Нашій Україні» стверджують, що президент Віктор Ющенко зажадав від В'ячеслава Кириленка докласти максимум зусиль для того, щоб нинішній спікер погодився залишитися в списку. Тим часом джерела видання заявляють, що Яценюк категорично відмовляється входити до складу «Нашої України» і всерйоз задумався про створення власного політичного проекту.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-09-2008 11:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100