20.05.2024 14:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко: «Україна не визнає незалежність Осетії і засуджує агресорів»

Україна не визнає незалежності самопроголошених республік Південної Осетії та Абхазії і засуджує акти агресії на території Грузії.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

«Україна засуджує всі акти агресії та силові втручання, що відбулися в цьому регіоні. Україна категорично засуджує порушення територіальної цілісності і недоторканності кордонів Грузії і збройну анексію її територій», — заявив Ющенко.

«Україна не визнає незалежності самопроголошених республік Південної Осетії та Абхазії, не визнає та засуджує спроби нелегітимного сепаратистського утворення державності будь-яких територій», — додав він.

При цьому Ющенко висловив співчуття родичам усіх загиблих у війні на Кавказі, незалежно від того, на якому боці конфлікту вони не перебували.

«Біль не бачить різниці поміж людей, але людина має здатність і гідність розпізнати правду і лицемірство, спланованість агресії і маніпулювання громадською думкою і відверту підтримку сепаратизму», — сказав він.

Говорячи про нові виклики у міжнародній політиці, президент зазначив, що «ліміт безпечності і загальних дискусій добігає кінця».

«Ми відчуваємо вітер похолодання у міжнародних відносинах, що ускладнює і обмежує наші спільні можливості. У природі перепад тиску і температури викликають ураган. Атмосферні зміни у світовій політиці мають схожі ознаки. Велика ілюзія сили стає найбільшим затьмаренням нашого часу, найбільшим перепадом ідеалів і настроїв», — сказав він.

На думку Ющенка, головний виклик, що наразі стоїть перед усіма – «це нехтування моральними нормами міжнародного права і підрив міжнародних відносин».

«Ми бачимо тенденції до руйнації загальної системи, наріжним каменем якої є колективність міжнародної волі і повага до суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів держави, — заявив президент.

Україна має право на ці слова. Ми – співзасновники Організації об’єднаних націй і співавтори її статуту. Ми – нація, яка пройшла через смертельні випробування і відновила свою державність у легітимний і визнаний спосіб», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-09-2008 18:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100