20.05.2024 13:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецького просять добре подумати, перш ніж піднімати ціни на проїзд

Вартість проїзду в столиці потребує детального обґрунтування.

Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України.

Комітет вимагає, щоб під час розгляду Київською владою питання підвищення вартості проїзду в столичному транспорті було чітко дотримано вимоги порядку формування тарифів.

Зокрема, йдеться про наміри переглянути тарифи на проїзд в метро, повідомляє прес-служба АМКУ.

Як відомо, їх уповноважена встановлювати саме Київська міськдержадміністрація. Тобто, дані тарифи не є вільними, а підлягають державному регулюванню.

«Столична адміністрація, при розгляді питання вартості проїзду, має керуватися зареєстрованими в Міністерстві юстиції порядками формування тарифів, які до затвердження було погоджено з низкою відповідних органів влади та профспілками», йдеться в повідомленні.

Дані документи, як повідомляють в Антимонопольному комітеті, чітко регламентують механізм формування тарифів. Крім того, їх обґрунтованість до введення в дію має перевірити Державна цінова інспекція при Міністерстві економіки.

 

В іншому разі підвищення вартості проїзду в міському транспорті не можна вважати економічно обґрунтованим.

За словами виконувача обов'язків голови Антимонопольного комітету Олександра Мельниченка, з економічної точки зору дуже складно зрозуміти підстави збільшення вартості проїзду одразу і аж у кілька разів.  

«При всій повазі до намірів міської влади забезпечити громадян зручним транспортом, нам дуже складно з економічної точки зору зрозуміти підставність збільшення вартості проїзду одразу аж у кілька разів. Тариф на пасажирські перевезення —  це суспільний тариф, розглядати який треба детально», — сказав Мельниченко.

Крім того, як наголошує Комітет, сьогодні існує гостра необхідність у розробленні, погодженні та відповідному затвердженні окремого порядку формування тарифів на перевезення пасажирів міськими автобусами.

«На жаль, це питання досі залишається невирішеним, що також не дає можливості громаді оцінити реальне економічне підґрунтя вартості проїзду», — підкреслив Мельниченко. 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-10-2008 10:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100