20.05.2024 08:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Британська преса про розпуск Верховної Ради

У сьогоднішніх номерах The Times та Guardian розмищенні матеріали в яких британські оглядачі коментують розпуск українського парламенту.

The Times коментуючи події, щодо розпуску ВР згадує «Помаранчеву революцію» під час якої Ющенко та Тимошенко були в одній команді. Але амбіції та невміння йти на компроміс призвели до конфликту Президента та Прем'єра.

Це дає великий шанс для реваншу проросійському Януковичу, що в свою чергу може повернути політику Україну в бік Москви вважають оглядачи газети.

Також розпуск парламенту ставить під сумнів приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО в грудні, та робить країну більш вразливою перед світовою фінансовою кризою.

The Times нагадує всю історію розгортання конфлікту — від взаємних обвинувачень на початку літа до заяв про зраду Ю.Тимошенко національних інтересів України під час війни в Грузії зі сторони Президента.

Також газета нагадує про підготовку політичних гравців до президентських виборів, що відбудуться в наступному році — ввіжаючи в цьому одну з головних причин політичної кризи.

Газетярі Guardian більше уваги приділяють міжнародному аспекту ситуації. Газета вказує на те, політичні лідери Європи та США з тревогою спостерігають за подіями в Україні. Головною причиною тревоги є досить агресивна поведінка на міжнародній арені Росії, що спостерігається останнім часом. Розпуск парламенту може посилити Російський вплив на Україну, що є для Європи вкрай небажанним.

Ахиллесовою п'ятою може стати Крим — в якому сильні сепаратиські тенденції в бік Росії.

Оглядачи зазначають, що Україні буде дуже тяжко долати наслідки світової фінінсової кризи через яку курс гривні вже впав. 

Також можуть виникнути проблеми з постачанням газу в Україну та його транзит до Європи.

Але подолати кризу швидко верогітніше за все не вдасця, адже все це відбувається перед президентськими виборами, які пройдуть на початку 2010р.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-10-2008 17:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100