20.05.2024 09:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У діях БЮТ і Тимошенко — спроба перевороту

“Бютівці”, розуміючи свою безкарність, виправдовують свою ганебну, нахабну, хуліганську поведінку недоторканістю. Події навколо захоплення судів і ЦВК депутатами від БЮТ ще раз підтверджують необхідність скасування депутатської недоторканості”.

Про це в інтерв’ю Офіційному сайту “Нашої України” сказав народний депутат – “нашоукраїнець” Павло Жебрівський, коментуючи ситуацію з захопленням судів представниками БЮТ та перешкоджання виконання суддями своїх обов’язків.

Нагадаємо: у зв’язку з оскарженням Указу Президента про дострокові вибори, роботу Окружного адмінсуду Києва та Київського апеляційного адмінсуду заблоковано представниками БЮТ. 13 жовтня близько 20 народних депутатів БЮТ блокували роботу голови ВАС, перебуваючи у його службовому кабінеті та перешкоджаючи виконувати свої посадові обов’язки. Зайшовши до службового кабінету заступника Голови ВАС, депутати ображали суддю, заважали працювати, не давали можливості вийти з кабінету та, шляхом застосування насильства, заволоділи двома мобільними телефонами. Результатом таких дій стала госпіталізація заступника Голови ВАС з серцевим нападом. У зв’язку з такими діями, пленум ВАС заявляє про дестабілізацію судової системи, ігнорування гарантій незалежності та недоторканості суддів і просить, зокрема, врегулювати питання щодо обмеження прав народних депутатів у взаємовідносинах з судовою гілкою влади, посилити охорону приміщень судів, а також звертається до Генпрокуратури з проханням перевірити факти блокування народними депутатами роботи адміністративних судів.
Дії БЮТ і Тимошенко, спрямовані на блокування виборчого процесу, Жебрівський назвав “спробою державного перевороту”. “Блокування діяльності однієї з гілок влади, втручання в діяльність судової гілки влади попахує узурпацією”, — зауважив він.

“Тимошенко і її прибічники заявляли про узурпацію влади з боку Президента, — сказав народний депутат, — проте, сьогодні ми всі бачимо, хто насправді є узурпатором”.

За словами Жебрівського, “депутати-бютівці перетворились в таких собі бодігардів Тимошенко”. “Сьогодні ті депутати, які заблокували суди – це бодігарди Тимошенко, а не народні депутати України”, — сказав він. “Мені сумно бачити серед них поважних людей, які є самодостатніми особистостями”, — зауважив народний депутат.

На переконання Жебрівського, “держава не має оплачувати роботу чиїхось бодігардів”. “Це ще один додатковий аргумент на користь доцільності прийняття рішення про розпуск парламенту”, — сказав він.

За словами Жебрівського, “і БЮТ, і ПР, й інші політичні сили мають право сумніватися у правоті того чи іншого посадовця, в діях тієї чи іншої політичної сили, в законності того чи іншого нормативного акта, але робити це у законний спосіб, використовуючи відповідні законодавчі інструменти”.

“Нажаль, пані Тимошенко, намагаючись будь-яким способом вчепитися за владу, не готова цивілізованим способом вирішувати ті чи інші питання”, — зауважив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-10-2008 19:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100