20.05.2024 06:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр юстиції Микола Оніщук: повноваження парламенту припиняються

У випадку видання указу президента про розпуск Верховної Ради, повноваження парламенту припиняються.

Про це в інтерв'ю «Комерсант-Україна» заявив міністр юстиції Микола Оніщук, коментуючи наміри окремих депутатів провести наступного тижня пленарне засідання.

«Стаття 90 Конституції говорить, що у випадку видання указу президента, повноваження парламенту припиняються. Це означає, що країна, у нашому випадку протягом 60 днів, живе без єдиного законодавчого органа», — пояснив міністр.

«Я думаю, що парламент може приймати акти, депутати можуть проводити голосування, щось ухвалювати, але ці акти не будуть мати правових наслідків, якщо не будуть підписані главою держави», — додав він.

На питання, як у такому випадку парламент може розглянути питання про внесення змін у держбюджет для фінансування виборів, Оніщук сказав, що «казуальне юридичне рішення може бути знайдене».

«Були б політична воля і консенсус парламенту та президента», — додав він.

Коментуючи можливість перенесення дати проведення дострокових виборів і реальність проведення виборів 7 грудня, Оніщук сказав, що «і перше, і друге однаково можливо».

«Якщо вибори будуть перенесені, для цього потрібні будуть вагомі підстави, оскільки конституційний термін – 60 днів – ніхто не скасовував», — наголосив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-10-2008 13:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100