20.05.2024 08:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

26 жовтня Україна переходить на «зимовий» час

У ніч на неділю, 26 жовтня, Україна, як і більшість країн світу, переходить на «зимовий» час.

О 4.00 стрілки годинників будуть переведені на одну годину назад. Завершиться період «літнього часу», що розпочався 30 березня.

Традиційно перехід на «зимове» час здійснюється в останню неділю жовтня.

Практика щорічного переходу на «зимовий» і «літній» час діє сьогодні більш ніж у 100 країнах світу. У низці країн дата переходу визначається з урахуванням регіональних традицій.

Уперше годинникову стрілку перевели у Великобританії в 1908 році. У СРСР перехід на «літній» час вперше відбувся в 1917 році, а з 1981 року «літній» і «зимовий» час знову почав регулярно діяти.

З 1996 року за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії літнього часу був продовжений до останньої неділі жовтня.

Часовий перехід практикують також Європа і Мексика. Водночас країни південної півкулі, наприклад, Австралія, Бразилія, Чилі перейдуть або вже перейшли на «літній» час.

Грузія і країни Центральної Азії в останні роки відмовилися від переходів з «зимового» на «літній» час і навпаки.

Не переводили стрілки годинників «на літо» цього року також Японія і Південна Корея, однак у цих країнах розглядається можливість введення такого переходу.

За оцінкою низки експертів, близько 10-15% населення переходи на сезонний час може сприйняти болісно.

Разом з тим, психологи відзначають, що серйозних проблем це не викликає, і вже через 2-3 дні настає звикання і стан людини приходить у норму.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-10-2008 12:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100