20.05.2024 11:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вибух біля офісу хорватської газети Nacional

В хорватській столиці — Загребі, стався вибух, в результаті якого загинули дві людини.

Про це з посиланням на місцеві телеканали повідомляє агентство France Presse.

Вибух стався в центрі Загреба біля офісу хорватської газети Nacional. За попередніми даними, при вибуху загинув один із співвласників видання — Іво Пуканич.

За даними агентства Reuters, у будівлі Nacional вибухнув автомобіль, начинений вибухівкою.

Як уточнює хорватське видання Javno, зловмисники встановили вибуховий пристрій на днище автомобіля марки Лексус, що належить Пуканичу. В результаті після вибуху загинув сам Пуканич, а також директор з маркетингу видання Ніко Франчич.

Поліція країни відмовилася надати додаткову інформацію про подію. Хорватське телебачення транслює кадри з місця події. На них показаний спотворений автомобіль, припаркований перед сходами, які ведуть до входу у видавництво.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух.

Тижневик Nacional займався журналістськими розслідування, викривав факти корупції та порушень прав людини.

Президент Хорватії Стіпе Месич назвав подію терористичним актом.

«З сьогоднішнім вбивством журналістів — власника газети Nacional та фахівця з маркетингу — тероризм увійшов на вулиці Хорватії», — сказав Месич.

Цього року в столиці Хорватії прокотилася хвиля гучних вбивств.

Так, 6 жовтня в центрі Загреба біля свого будинку була застрелена Івана Ходак, дочка відомого загребського адвоката Звонимира Ходака і колишньої представниці уряду Хорватії Леркі Мінтас-Ходак. Батько загиблої виступає адвокатом одного з хорватських генералів, і відразу ж після трагічної події він висловив припущення про те, що вбивство його дочки пов'язане з цією справою.

Наступного дня після цього вбивства 7 жовтня голова уряду Хорватії Іво Санадер на надзвичайній прес-конференції оголосив про рішення відправити у відставку міністра внутрішніх справ Берислава Рончевича, міністра юстиції Анну Ловрин і керівника хорватської поліції Маріяна Бенко, повідомила хорватська телерадіокомпанія ХРТ

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-10-2008 7:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100