20.05.2024 11:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Сбєрбанк Росії» націлився ковтати українські банки

Найбільший банк Російської Федерації — «Сбєрбанк» — має намір нарощувати безпосередню присутність на ринках СНД в умовах фінансової кризи.

Про це сьогодні повідомив директор управління міжнародних операцій «Сбєрбанку» Андрій Арофікин на міжнародній банківській конференції держав — учасниць СНД у Баку, передає агентство «Уніан».

«Сбєрбанку» більше не потрібно збільшувати свою частку в Росії, але на сусідніх ринках ми зростати якраз дуже хотіли. Нарощуватимемо безпосередню присутність на цих ринках", — сказав Арофікин.

За його словами, «доньки» «Сбєрбанку» в Україні та в Казахстані «будуть зростати органічно, а також використовуватимуть безпрецедентні можливості злиття з банками цих країн». Він пояснив, що йдеться про злиття з тими банками, які в умовах фінансової кризи будуть невзмозі виконувати свої боргові зобов`язання.

Арофікин зазначив, що «дочки» «Сбєрбанку» в Україні і в Казахстані не потребують фінансової підтримки материнського банку. «На даний час вони і так перекапіталізовані», — сказав він.

Відповідаючи на питання про ставлення «Банку Росії» до зовнішньої експансії «Сбєрбанку» в умовах відтоку капіталу, Арофікин зазначив, що представники Центробанку РФ (основного акціонеру «Сбєрбанку») підтримали нещодавньо прийняту п`ятирічну стратегію розвитку банку, абсолютним пріоритетом якої в міжнародній сфері є присутність на ринках СНД.

"Звичайно, на сьогоднішньому етапі кризи — в найближчі кілька днів і тижнів — цього робити не варто. Але це не означає, що цього не варто робити найближчого року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-10-2008 7:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100