9.05.2024 05:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Грузія просить НАТО дати чіткий сигнал до чергового вторгнення Росії

Грузії потрібен чіткий сигнал від НАТО про те, що вона на шляху до вступу до Альянсу — подібна ясність могла попередити серпневу війну з Росію. Про це в середу заявив грузинський президент Міхаіл Саакашвілі.

НАТО пообіцяло гарантувати Грузії та Україні членство з часом, але на квітневому саміті у Бухаресті прохання про надання плану дій щодо членства в НАТО було відхилено для обох країн.

Росія заперечує проти грузинського та українського членства в НАТО і заявляє, що розширення Альянсу до її кордонів загрожує її безпеці.

У грудні Альянс має діяти відповідно до своєї політики відкритих дверех, але після грузинського-російського конфлікту частина союзників хочуть відкласти розширення НАТО до Грузії і України, заявляють деякі офіційні особи.

«Те, чого ми хочемо, то це зрозумілого політичного сигналу від НАТО про те, що ми на шляху», — заявив Саакашвілі на прес-конференції в Осло.

Він заявив, що двозначність та відсутність єдності серед сюзників залишили Грузію вразливою до конфлікту.

«Серпень би не трапився, якби не це двозначне послання з Бухаресту», — заявив він.

Норвезький прем'єр-міністр Йенс Столтенберг заявив, що ще зарано казати коли НАТО зможе вирішити питання членства для Грузії, однак від сказав, що «інтенсифікований діалог» буде продовжено. Він додав, що Грузія потрібно довести до кінця реформи до того, як вона зможе приєднатись до Альянсу.

Саакашвілі в понеділок назвав ім'я нового прем'єр-міністра. 50-річний Грігол Мгалолішвілі змінив на посаді реформіста Ладо (Владіміра) Гургінідзе і постав перед новими післявоєнними викликами.

Грузинський лідер повторив, що у новому уряді відбудуться радикальні зміни і новий прем'єр-міністр буде мати повну автономію для їх впровадження.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-10-2008 19:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100