19.05.2024 22:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Стельмах наказом зупинив обвал гривні на рівні 6,20 за долар

НБУ почав жорстко контролювати продаж банками долару. За порушення банкіри нестимуть персональну відповідальність. До вівторка долар не повинен бути дорожче 6,20 гривень.

Нацбанк, після вливання доларів в банківську систему в четвер, почав в щоденному режимі розсилати доручення банкам, в якому вимагає від фінансових установ встановити верхній рівень продажу готівкового долару населенню.

В четверг регулятор вимагав, щоб курс продажу долару в обмінниках не перевищував рівня в 6 гривень 30 копійок. А на 1-3 листопада, тобто аж до вівторка, стеля курсу має скласти вже 6,20 гривень.

Тексти відповідних розпоряджень НБУ за підписом заступника голови центробанку Анатолія Шаповалова потрапили в редакцію «Економічної правди».

 

Судячи з повідомлення, банки будуть зобов'язани тримати курс не вище визначених рівнів.

Водночас, тепер у Нацбанку виникає спокуса припинити інтервенції на валютному ринку. В такому випадку банкам або доведеться закрити обмінники, або продавати свої запаси. Вибір більш ніж однозначний, що може призвести до закриттія обмінників, появи спекулянтів, які пропонуватимуть валюту з рук...

 

Постає питання: чи не можна було з самого початку просто задовільняти попит на готівковий долар?

Ну і цікаво, звичайно, яку саме персональну відповідальність нестимуть керівники банків? Чекаємо офіційних коментарів від НБУ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-11-2008 17:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100