19.05.2024 22:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Московські політологи хочуть крові і готують грунт до нападу

Після завоювання України, Прибалтики і Польщі винним оголосять новообраного президента США...

Після президентських виборів у США, що пройдуть у вівторок, 4 листопада, американське керівництво має намір спровокувати збройний конфлікт між Росією та Україною, — з такою заявою у руслі новітньої політики медведизма-путінізма виступив директор Міжнародного інституту політичної експертизи Євгеній Мінчєнко. Він також одразу попередив, що за його оцінкою війна (тобто чергове прінуждєніє до...) може початись незалежно від того, хто займе Білий дім — Джон Маккейн чи Барак Обама. Про це він розказав на прес-конференції у Москві, повідомляє «Новий Регіон».

За його словами, в американському істеблішменті зараз переважають антиросійські настрої, і подальша політика тиску на РФ після виборів швидше за все буде продовжена.

«Поки в Україні при владі залишається антиросійський президент, а за Конституцією він буде займати посаду ще цей рік, вірогідність провокування збройного конфлікту з РФ буде високою», — вважає політолог. На думку Мінчєнко, на провокування військових конфліктів американців підштовхує логіка фінансової кризи.

«Вірогідність реалізації такого сценарію буде набагато вища, якщо президентом США стане Джон Маккейн», — попереджає політолог. Євгєній Мінчєнко пояснив, що Барак Обама, швидше за все буде критикувати Росію лише по лінії внтурішньої політики: порушення прав людини в РФ та забезпечення свободи слова.

Критка ж Джона Маккейна буде цілком направлена на створення санітарного коридору навколо Росії. «Для РФ опонування Маккейна більш небезпечне, тому що, якщо зараз ми програємо США спочатку Україну, а потім інші країни пострадянського простору, то навколо Росії вибудується серйозний санітарний кордон», — уточнив він.

Консервативна група Focus on Family намалювала ще більш «чорний» сценарій того, що трапиться у світі, якщо президентом США стане Барак Обама. Світ застрягне у війнах і хаосі, відзначають консерватори, аналізуючи висловлювання політика, пише ИноСМИ з посиланням на польську газету Dziennik.

Підготовлений консервативними протестантами прогноз показує, що вже за чотири роки на Польщу впадуть російські бомби і ракети, а Україну захоплять російські війська. Щоправда, так само, як і інші колишні комуністичні країні. Плюс до того, документ, який потрапив до рук співробітників польського телеканалу TVP Info, прогнозує нові теракти у США та панування Аль-Каіди в Іраку.

На думку Focus on Family, під час президентсва Обами почнеться міжнародна криза, оскільки ворожі країни захочуть перевірити, як буде поводити себе новий лідер. Головним учасником конфлікту буде Росія, яка ще у 2009 році захопить Україну і Прибалтику. Росія буде аргументувати свої дії так само як у випадку з Грузією — захистом інтересів своїх громадян.

Як відзначає видання «черговою ціллю ненажерливої Росії» має стати Польща та інші країни колишнього комуністичного блоку. Focus on Family прогнозує, що військової реакції на ці події не буде ні зі сторони США, ні зі сторони ООН. НАТО засудить ці напади, але не зможе домовитись про питання відправки військ в регіон. США пояснять, що не можуть бути «світовим поліцейським».

Агресія Росії проти Польщі, а також проти Угорщини, Чехії та Болгарії може трапитись у 2012 році. Набагато більш жорстким і рішучим у подібному випадку був би кандидат від республікаців Джон Маккейн — він не допустить настільки фатального розвитку ситуаці.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-11-2008 14:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100