19.05.2024 20:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хліб знову дорожчає

На Полтавщині з початком листопада дорожчає хліб. Ціни вже стали вищими на батони, «Живий хліб», паляниці та інші різновиди хліба не масового вжитку. Начальник обласної державної інспекції контролю за цінами Ірина Максимішина вважає, що об’єктивних причин для такого підняття цін вони не бачать, тому нині ретельно займаються розглядом матеріалів ВАТ «Полтавський хлібокомбінат» стосовно обґрунтування таких підвищень. Вивчатиме інспекція ситуацію з цінами кілька днів. У свою чергу, начальник відділу економіки Полтавського хлібокомбінату Валентина Фединяк неохоче повідомила про те, що соціальні сорти хліба, виробництва їхнього підприємства не подорожчали.

Проте щодо інших – коментарі давати не стала. Мовляв, „у мене 70 позицій, і я не можу приділяти на це час...” Після цього жінка просто кинула слухавку, мабуть, або ж ігноруючи „Закон про інформацію”, або ж дозволяючи собі певну службову неетичність...

В свою чергу, голова Полтавського відділення Антимонопольного комітету України Володимир Оніщенко аргументував Новинам Полтавщини подорожчання тим, що хлібопекарям треба тримати стабільні ціни на «соціальні» масови сорти, а також тим, що стрімко зростає ціна на борошно. «Ми будемо досліджувати ринок борошна, бо наразі ціни на пшеницю падають, а вартість борошна — зростає» — сказав він. «До того ж ринок борошна в області у нас дуже слабкий, бо немає потужного виробника» — додав Оніщенко. Проте, голова Полтавського АМКУ прогнозує невелике здорожчання і наймасовіших сортів хліба — «Поживний» і «Пшеничний», виготовлених з борошна 1-го гатунку. «З 8 листопада ціни на ці масові види також стануть вищими» — сказав він.

Загалом, по всій області спостерігається здорожчання хлібу — пов'язують це із подорожчанням енергоносії та транспортними витратами.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-11-2008 10:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100