20.05.2024 07:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Акція протесту проти підвищення тарифів на проїзд

9 листопада у столиці пройде акція протесту проти незаконного підвищення цін на проїзд у громадському транспорті.

Як відзначають організатори акції, збір назначено на 17 годину біля станції метро Хрещатик. Звідти протестанти підуть під стіни мерії.

Там активісти одягнуть на шию «транспортне ярмо» — автомобільні покришки увінчані написами 2 гривні і пофарбовані у блакитний колір.

«Скільки людей збереться — важко сказати, може, сотні. Але не виключено, що підтягнеться кілька тисяч. Адже те, що влаштувала влада і Черновецький у тому числі — ні в які рамки не лізе. Зараз ми активно займаємося розповсюдження листівок і стікерів по столиці», — сказав  організатор заходу Андрій Мельников.

Гаслом для плакатів обрали фразу «Платити не будемо!»

Організатори акції просять взяти з собою свічки, оскільки о п'ятій годині вечора вже темніє, а світло на Хрещатику можуть спеціально відключити.  

Учасники акції протесту вимагають від міської влади скасувати ганебне рішення про підвищення тарифів на перевезення в комунальному транспорті. Питання тарифів винести це питання на широке громадське обговорення та обладнати транспорт відповідно до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

А також покінчити з корупцією в галузі розміщення реклами та прозвітувати про втілення планів розвитку інфраструктур альтернативних транспортних засобів, зокрема велосипедної.

Доки це не буде зроблено, активісти закликають громадян до найрадикальніших заходів протесту.

Як відомо, з 4 листопада у столиці проїзд у громадському транспорті подорожчав у 3-4 рази. Тепер за одну поїздку на метро чи автобусі треба віддати 2 гривні.

Раніше Антимонопольний комітет порушив справу у зв'язку із поданням КП «Київпастранс» неповної інформації на офіційний запит щодо обґрунтування тарифів на проїзд у комунальних маршрутках.

А прокуратура Києва розпочала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства при введенні нових тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-11-2008 11:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100