20.05.2024 09:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Відповідь «Української правди» брехливій ментовській прес — службі

У неділю о 17:55 Віталій Селик вийшов з метро «Хрещатик». Будучи журналістом, він зацікавився перебігом акції протесту біля приміщення КМДА. Віталій Селик підійшов до епіцентру подій і зупинився за 20-30 метрів від автомобільних шин, підпалених протестувальниками перед мерією.

Там він побачив, як автомобіль ДАІ, здаючи назад, врізався в джип підрозділу «Беркут».

"Єдина моя «провина» полягала в тому, що я свої емоції висловив іронічними оплесками. Але тут мене зі спини схопили за руку і без пояснень, сказавши лише «Що, смішно?», повели до міліцейського автобуса ПАЗ. На півдороги до автобуса я чемно попросив відпустити руку і наступні 10 метрів ішов до автобусу без фізичного примусу. Тому є неправдою інформація, що правоохоронці звернулися до мене «з проханням дати свідчення щодо цієї справи», на що я начебто «відповів грубою поведінкою», – наголошує журналіст.

Близько 19 години затриманих привезли до відділку. Рапорт в остаточному варіанті був написаний лише з другої спроби після чергового дзвінка бійцям «Беркуту» від керівництва (розмова проходила у присутності всіх затриманих, і всі чули, як співробітники МВС вирішували, в чому ж все таки звинуватити затриманих).

«В рапорті було вказано, що затримання відбулося о 17:45, хоча мене в той час ще не було на Хрещатику», – додав журналіст.

Він також відзначив, що у понеділок судову постанову обвинуваченим виносили без присутності адвоката. Суддя Шевченківського районного суду Олександр Шостак відмовив всім затриманим у проханні запросити хоча б свідків до кімнати суду.

Щодо начебто недійсного редакційного посвідчення, то Селик працює в «Українській правді» з вересня 2008 року і його редакційне посвідчення дійсне до 31 грудня 2008 року. Саме його він і пред'являв представникам міліції на вимогу встановити особу затриманого.

«Я не збирався використовувати посвідчення журналіста в якості індульгенції, однак і підстав для мого затримання не було», – зазначив журналіст.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-11-2008 20:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100