2.06.2024 20:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Семенюк: Тимошенко хоче за безцінь продати Одеський припортовий завод

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко називає ініціативу її звільнення з посади злочином уряду та фракції БЮТ.

Так вона прокоментувала заяви лідера фракції БЮТ Івана Кириленка щодо ініціатив фракції із звільнення з посади Голови ФДМУ.

«Це черговий злочин. І якщо так завзято намагаються звільнити керівника такого рівня як Голова ФДМ, то чого чекати взагалі будь-якому громадянинові України?» – обурилась Семенюк-Самсоненко.

«Я закликаю Верховну Раду звернути на це увагу і вжити всіх заходів, аби звільнення і призначення керівника Фонду відбулося у рамках законодавства, інакше це буде мати великі негативні правові наслідки для України», — наголосила вона.

На думку голови ФДМ, мета цих спроб «швидко і за безцінь продати Одеський припортовий завод».

«Адже конкурс з його продажу не відмінено, а призупинено, і взявши керівництво Фондом у свої руки, вони можуть провести цей конкурс за кілька тижнів. До того ж самі представники БЮТ не приховують, що планують змінити керівників дуже багатьох підприємств, де є державна частка», — зазначила вона.

«Це робиться, щоб напередодні виборів поставити на ті підприємства, які ефективно працюють, своїх людей, і вивести активи цих підприємств в офшори задля фінансування виборчих програм, а потім – хоч трава не рости. Більша частка підприємств, якими управляє Фонд, працюючі, і це дуже не подобається тим, хто хотів би заробити на їх банкрутстві», — наголосила Семенюк-Самсоненко.

«Ще раз наголошую: це чергова спроба широкомасшабного розпродажу держави та передачі державних корпоративних наближеним до БЮТ особам», — підкреслила вона.

Семенюк-Самосоненко також пояснила, що ініціативи по її звільненню порушують Кодекс законів про працю, згідно з яким для звільнення з посади будь-якого громадянина, потрібна серйозна підстава з посиланням на відповідну статтю Кодексу.

Також за її словами, порушується Конституція, оскільки після змін до Конституції залишається неврегульованим порядок звільнення Голови Фонду.

«Так, згідно з Законом про приватизацію держмайна Голова Фонду звільняється за поданням президента, у той же час Конституцією не прописано процедуру звільнення керівника Фонду», — пояснила вона.

«Втім, до ВР надійшло подання про звільнення мене з посади, підписане прем‘єром, що, повторюю, є незаконним. Я б хотіла побачити хоча б протокольне рішення Кабінету Міністрів, яким би було обґрунтоване моє звільнення», — сказала вона.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-11-2008 11:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100