20.05.2024 05:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

З благословення Сергія Ківалова одеського журналіста засудили на 6 років

Протистояння між автором популярного суспільно-політичного проекту «Динаміт» одеської телекомпанії STV Ігорем Яковлєвим та Почесним Президентом Одеської Юридичної Академії Сергієм Ківаловим розпочалося у 2005 році. Тоді директора створеної на базі Юридичної Академії телекомпанії «TV точка» Ігоря Яковлєва було, на думку журналіста, незаконно та без пояснень звільнено. Таке ставлення до себе з боку Сергія Ківалова журналіст пов’язує з суто політичними мотивами, бо саме у той час він очолив обласну організацію партії „Третя сила”, та публічно заявив, що на телеканалі спробували нав”язати цензуру.

„Ми з цим не згодні» — наголошував Яковлєв, — «У нас є свобода слова гарантована нам Конституцією. Після оголошення переможцем на виборах Президента Віктора Ющенка ми маємо нову країну, а люди, звиклі до ментальності часів Кучми все ще не здатні зрозуміти, що правді рота не закрити…”.

Варто зазначити, що за час керування Ігора Яковлєва телекомпанією TV Точка її рейтинг значно зріс, а Служба новин була визнана однією з кращих в Одесі. Репрессії почались з вигнання сина Ігоря Яковлєва з Юридичної Академії. Його фото передали охоронцям учбового закладу з наказом не пускати до приміщення. Сам журналіст почав отримувати погрози. Одного разу невідомі зловмисники принесли до дверей його квартири вінки до труни з надписом «Від друзів». Авторів погроз правоохоронцям, зрозуміло, знайти не вдалося. Однак, це був тільки початок. Потім Ігоря Яковлєва тричі пробували засудити. Вперше за спробу ухилитися від мобілізації (і це при тому, що він служив в армії ще у 1981-83 роках). Вдруге – за нібито службову підробку. Далі була додана ще одна стаття – привласнення чужого майна.

Справа «підсудного» Яковлєва у грудні 2006 року дісталася судді Приморського райсуду Одеси Іванову, доречі, сину сумнозвісного, якщо не сказати одіозного, колишнього прокурора Одеськії області. Випадково, чи ні, але 11 листопада цього року п»ятирічні повноваження судді Іванова завершуються, і він має пройти кваліфікаційну комісію та затвердження Верховною Радою України на наступний термін – пожиттєвий. Варто нагадати, що ключова фігура в цьому процесі голова парламентського комітету Верховної Ради з питань правосуддя — той же Сергій Ківалов, якого переслідуванийжурналіст вважає справжнім замовником та автором своєї кримінальної справи. І саме Іванов методично відхиляв усі відведення  cудді та клопотання журналіста, і довів справу до логічного завершення. Вирок — шість років позбавлення волі з конфіскацією майна — шокував усіх працівників одеських ЗМІ. Більш того, журналіста затримали у залі суду як особливо небезпечного злочинця. І це при тому, що у справі к величезному здивуванню юристів немає постраждалої сторони. Саме про це йшлося на проведеному у готелі «Юність» брифінгу працівників телекомпанії STV.

На думку присутнього на брифінгу помічника одного з народних депутатів України Фелікса Кобринського, «те що сталося в Одесі з Ігорем Яковлєвим може статися з будь-яким громадянином України. Це яскрава політична справа. Сама кримінальна справа висмоктана з пальця… «Можете самі робити висновки», закликав Фелікс Кобринський. «Справу Яковлєва» він назвав сфабрикованою. «Наше завдання сьогодні – своїми публічними діями стати на заваді. Ми разом не повинні допустити подібних прецедентів у майбутньому».

 

Юрій Мєльніков, Одеса, Інтернет — видання «Тема»

 

Читайте також:

Одесский телеканал заподозрил Кивалова в том, что их журналиста посадили на 6 лет

Нардеп — регионал Сергей Кивалов упрятал за решетку одесского журналиста

Кивалов напал на одесскую «Пору»

 


Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-11-2008 11:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100