19.05.2024 23:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За затриманих російських провокаторів — маргіналів заступився депутат-регіонал

Народний депутат Юрій Мірошниченко (Партія регіонів) звернувся до в.о. глави СБУ Валентина Наливайченка з проханням провести внутрішнє розслідування щодо співробітників, які затримали в суботу в Києві представників руху «Наші».

«Я прошу провести внутрішнє розслідування щодо співробітників (СБУ), а також на предмет адекватності дій співробітників, які проводили затримання», — сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» в неділю.

Мірошниченко повідомив, що, допомагаючи у звільненні затриманих росіян, він не знав, яку організацію вони представляють, а також мету їх перебування в Києві.

За словами депутата, громадяни РФ подзвонили йому і повідомили, що затримані в Києві групою людей, які назвалися співробітниками СБУ й міліції, що їх везуть в невідомому напрямку й не пред'являють ніяких претензій.

Мірошниченко підкреслив, що в понеділок має намір зустрітися з заступником глави СБУ з цього питання. «За наслідками цієї зустрічі ухвалюватиму рішення про необхідність подальшого звернення в прокуратуру», — додав він.

Крім того, депутат відзначив, що надаватиме максимальну допомогу, якщо раніше затримані росіяни звернуться до суду або правоохоронні органи.

Він також вважає необхідним провести спеціальні слухання в парламентському комітеті з питань правової політики з метою вдосконалення законодавства, «щоб подібні інциденти в принципі були неможливі».

Разом з тим, в Службі безпеці України підкреслили, що дії їх співробітників по відношенню до представників екстремістського руху «Наші» відповідали українському законодавству. У СБУ також висловили подив тим, що їх намагаються звинуватити в «викраданні» громадян. «Це все бредові фантазії», — сказав співбесідник агентства.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-11-2008 21:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100