20.05.2024 15:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Парламент перевірить НБУ на корупцію

Верховній Раді пропонують створити тимчасову слідчу комісію для перевірки діяльності Національного банку України (НБУ) на період фінансової кризи.

Проект відповідної постанови зареєстровано у парламенті 4 грудня, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» в четвер.

Відповідно до повідомлення на офіційному веб-сайті парламенту, ініціатором створення комісії виступив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров (фракція Партії регіонів).

«Постанова виникла не спонтанно. Ще з лютого нинішнього року, комітет постійно попереджав, акцентував увагу на тому, що політика НБУ неадекватна ситуації, що складається, і, в остаточному підсумку, шкодить економічній стабільності і розвитку країни», — прокоментував цю ініціативу помічник голови фінансового комітету парламенту Віталій Лук'яненко.  

За його словами, НБУ зовсім не прислухався до цих попереджень і рекомендацій.

«Коли дії НБУ стали реально загрожувати стабільності національної валюти і фінансової системи, а як наслідок — добробуту людей, у комітеті два тижні назад була створена робоча група. Вони вивчили політику і діяльність НБУ з початку року і прийшли до висновку, що можна говорити не тільки про помилки, але і про корупційні ризики, порушення законодавства», — додав він.

Лук'яненко відзначив, що діяльність слідчої комісії повинна підвищити відповідальність представників грошової влади за реалізовані дії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-12-2008 14:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100