20.05.2024 13:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Ющенка на столі знову лежить указ про вибори

Президент Віктор Ющенко 3 грудня провів як мінімум дві зустрічі, присвячені обранню спікера.

Про це пише в п'ятницю газета «Комерсант-Україна».

Так, за інформацією видання, Ющенко вперше за останні кілька місяців зустрівся з міністром внутрішніх справ, лідером депутатської групи «Народна самооборона» у фракції НУНС Юрієм Луценком «тет-а-тет».

«Віктор Ющенко пропонував Луценкові підтримати кандидатуру Івана Плюща. Говорив, що це потрібно для країни, збереження демократичних цінностей. Але наша позиція незмінна – ми Плюща підтримувати не будемо і висуваємо Володимира Литвина», — розповіло джерело в НС.

При цьому, за його словами, з кандидатурою лідера фракції блоку Литвина виявився нібито не згоден сам Ющенко.

У необхідності підтримати Плюща президент намагався переконати і лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

«Обрання спікера не вирішить питання з кризою», — обурилося джерело в керівництві ПР.

Водночас, у четвер знову звучали заяви депутатів від БЮТ про створення більшості в складі їхньої фракції і ПР.

За інформацією газети, стратегічне рішення про об'єднання фракцій Партії регіонів і БЮТ на рівні керівників уже ухвалене.

За словами її джерела, БЮТ пред'явив можливим партнерам три основні вимоги: «Перше – Юлія Тимошенко повинна залишитися головою уряду. Друге – Конституція повинна бути змінена в частині скорочення повноважень президента. Третє – на вибори накладається мораторій, у найближчому майбутньому їх бути не повинно».

«Незважаючи на те що переговори між фракціями (ПР і БЮТ) перейшли в публічну площину, жодних прогнозів зараз робити не можна», — упевнений заступник голови фракції ПР Борис Колесніков.

Разом із тим джерело в керівництві ПР вважає, що фракція може погодитися на створення коаліції з БЮТ, навіть якщо Тимошенко залишиться прем'єром. Утім, за позитивний результат переговорів з БЮТ ніхто з «регіоналів» поручитися не зміг.

Між тим, джерело в секретаріаті президента в четвер запевнило видання:

«У президента на столі лежить указ про розпуск Верховної Ради з відкритою датою виборів, який він у будь-який момент може оприлюднити. На відміну від попереднього указу, виданого 8 жовтня і пізніше припиненого, цей буде підкріплений повним юридичним і моральним правом Віктора Ющенка на розпуск парламенту».

Водночас, «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело у «НУ-НС» повідомляє, що Ющенко під час розмови з Луценком заявив, що або спікером буде обраний Плющ, або він підпише указ про розпуск ВР і призначення виборів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-12-2008 10:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100