20.05.2024 12:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Григоришина обвинувачують у спробі захопити «Електротяжмаш»

Виконуючий обов'язки директора державного підприємства (ДП) «Електротяжмаш» Віталій Чередник обвинувачує бізнесмена Костянтина Григоришина і віце-президента групи «Енергетичний стандарт» Анатолія Головко в організації посунення його з посади.

Про це Чередник заявив в інтерв'ю газеті «Голос України» у п'ятницю, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

«А причина? Що компанії Костянтина Григоришина й Анатолія Головко не терпиться скоріше зайти на це підприємство („Електротяжмаш“), а потім і на „Турбоатом“? З „Турбоатомом“ багато метушні — акціонерне товариство. А тут державне підприємство, приймають рішення міністр і голова обладміністрації», — зазначив він.

Чередник 7 жовтня поточного року був призначений на посаду в.о. директора ДП «Електротяжмаш», оскільки 6 жовтня в нього закінчився термін контракту з Міністерством промислової політики.

У той же час Мінпромполітики 21 жовтня оголосило конкурс на заміщення вакантної посади директора ДП «Електротяжмаш», підсумки якого повинні бути підведені 19 грудня.

Раніше трудовий колектив підприємства звернувся з відкритим листом до президента і прем'єр-міністра з проханням ввести мораторій на конкурсний добір керівника як недоцільний в умовах фінансової кризи.

За наведеними у листі даними, протягом останніх трьох років обсяг виробництва підприємства виріс більше ніж в чотири рази, чисельність працівників з 2005 до 2008 року збільшилася з 3,8 тис. до 5,5 тис. чоловік.

ДП «Електротяжмаш» — провідне підприємство України з розробки і виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму для різних галузей народного господарства, єдиний постачальник комплектного електроустаткування для залізничного і міського електротранспорту.

Гигоришин є основним акціонером групи компаній «Енергетичний стандарт».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-12-2008 13:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100