20.05.2024 08:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Будяк — Будяком

Вчора у Міжнародний день прав людини, на прес-конференції в УНІАН члени конкурсного комітету антипремії Української Гельсінської спілки прав людини «Будяк року – 2008», якою, за словами правозахисників, щороку відзначають «найбрутальніших ворогів прав людини в Україні» оголосили лауреатів у найвищих номінаціях.

Один із «призерів» цієї антипремії став справжній український Піночет, відомий також за кримінальним прізвиськом Гена Череп – народний депутат від «Народної самооборони» Геннадій Москаль «за найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини та заклики до порушення прав біженців і шукачів притулку, розпалювання ворожнечі». «Народний депутат зробив спробу істотно обмежити на законодавчому рівні свободу совісті і релігії, свободу вираження поглядів, приватність особи», – констатував голова конкурсної комісії В'ячеслав Якубенко.

У спілкуванні журналістами представники Гельсінської спілки висловили обурення випадками брутального поводження із журналістами з боку генерала Москаля, запевнивши, що і в подальшому відстежуватимуть його публічну діяльність, оскільки вважають його чи не найпершим претендентом на головну антипремію «Будяк року -2009».

Гріх не погодитися із нашими провідними правозахисниками, адже за Геннадієм Геннадійовичем водяться і гірші проступки, на які наразі намагається дати належну відповідь Генеральна прокуратура України.

Як повідомлялося раніше, Геннадій Москаль, що він навіть не заперечує, причетний до загибелі під час примусового вивезення (зачистки) з обласних центрів декількох десятків осіб без визначеного місця проживання. Ця історія мала місце у Дніпропетровську та Луганську ще на початку нового тисячоліття.

А от, надибала в Інтернеті цікаву роздруківку телефонної розмови українського Піночета зі своїм учнем і поплічником – міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Л. Генадій Генадійович, добрий вечір, у мене прохання до вас.

М. Юра ти вже в Києві?

Л. Ні, зараз тільки з Кіровограда виїжджаю, буду на місці пізно. Тут треба одним нормальним хлопцям допомогти. Вони завтра з одною бомагою під'їдуть, яка мною підписана, треба проконтролювати її хід по відомству.

М. Шо за документ?

Л. Закупівлі по ГСМ. Там треба заднім числом все провести і подумати, кого виконавцем визначить.

М. Який ГСМ, шо це за нормальні хлопці, звідки вони?

Л. Московські, але за прямими рекомендаціями наших людей. Я з ними тільки шо в Кіровограді зустрічався, не зміг відмовити, завтра розкажу, вони дуже толкові і ми з ними в перспективі ще не раз перетнемося. Надійність залізобетон. Там тендер.

М. Скільки вони сказали?

Л. Півсотні вже дали. Річ не в цьому...

М. Юра, якого х...я! Скільки ти біленької ебн...в! Ці питання начинаються з шести нулів! Ти наче тільки з гір спустився!

Л. Я ж кажу, що тут є інший бік. Ви мене не дослухали...

М. Скільки тебе ще треба вчити. Давай завтра зранку все обговорим. Нам треба бути готовими. Ця сука з банкової вже придумав, як нас руками першого відпороти. Там цілий сценарій. Давай завтра в вісім, щоб ти був вже на місці.

Л. Я на вісім з Давидом зустрічаюсь.

М. Перезвони Давиду і перенеси, бо це важливо. Чи я сам йому передзвоню.

Л. Ні, не треба, я сам.

М. Не женіть там по дорозі. До завтра.

От вам і радник міністра, от вам і наставник... Так хто ж зараз керує в МВС?

Кажуть, що у Геннадія Москаля там на Богомольця довжелезний кабінет із всіма (!) прямими телефонами для зв'язку з обласними управліннями і підрозділами Центрального апарату, та ще й раз на тиждень генерал Москаль збирає в себе якійсь «таємні» наради, звісно, без запрошення Юрія Віталійовича, після яких керівники управлінь нервово ковтають «Валідол».

Коли ж ми з рештою дочекаємося порядку в країні, коли всі будуть робити свою справу.

Депутати почнуть з рештою приймати закони та припинять «рулити» міністерствами й відомствами, котрі очолять професіонали, які віддані своїй справі.

 

Надежда Фридман, Народна правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2008 10:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100