20.05.2024 07:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Проти Черновецького порушать справу через метро по 2 гривні

Антимонопольний комітет ухвалив рішення порушити справу про незаконність підвищення тарифів на проїзд проти Київської міської державної адміністрації, «Київського метрополітену» і «Київпастрансу».

Про це у четвер заявив виконуючий обов`язки голови АМК Олександр Мельниченко, повідомляє УНІАН.

За його словами, таке рішення ухвалено на підставі подання про незаконність тарифів, встановлених на київському електротранспорті, внесеного в АМК міністром економіки України.

Мельниченко відзначив, що розгляд справи відбудеться через 10 днів з моменту внесення подання про притягнення цих суб`єктів до відповідальності за порушення антиконкурентного законодавства.

У п'ятницю в.о. голови АМК пообіцяв повідомити про дату проведення засідання комітету з цього питання.

Як відомо, КМДА видала розпорядження про підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті в 3-4 рази. З 4 листопада одна поїздка в метрополітені коштує 2 гривні, якщо пасажир купує один жетон на проїзд. Проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 гривні, якщо купити квиток заздалегідь у кіоску, і 2 гривні — якщо купити в салоні автобуса,  трамвая, тролейбуса.

Прокуратура Києва почала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства під час введення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті.

18 листопада перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов доручив КМДА знизити вартість проїзду в громадському транспорті до 1 гривні за поїздку. Таке доручення Турчинов дав після перевірки робочою групою обґрунтованості підвищення тарифів на проїзд.

Київська влада це доручення проігнорувала.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2008 12:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100