20.05.2024 14:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати — корупціонери мстять заступнику голови СБУ Тиберію Дурдинецю

Заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець пов’язує намагання депутатів звільнити його з займаної посади з його діяльністю щодо протидії корупції і контрабанді.

Про це він сказав в інтерв’ю Українським новинам, коментуючи звернення комітету Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією до президента з приводу необхідності негайного звільнення Дурдинця.

За його словами, цього року Головне управління з боротьби з корупцією й організованою злочинністю й регіональні підрозділи СБУ суттєво активізували роботу з боротьби з корупцією й контрабандою.

«У ході роботи міжвідомчої групи із протидії корупції й контрабанді, створеної на доручення президента, ми практично відразу відчули тиск із боку різних структур, у тому числі організованих злочинних угруповань, з метою вирішити питання на їхню користь. Однак принципова позиція співробітників СБУ й наші законні дії виявилися не до смаку контрабандистам», — сказав Дурдинець.

«Те, що кошти, які раніше надходили в їхню особисту кишеню, тепер надходять у бюджет держави, і викликало кампанію з дискредитації керівництва управління. Другий фактор, що викликав таку бурхливу реакцію депутатів, — те, що ми вперше озвучили конкретні прізвища конкретних корупціонерів», — додав він.

На питання, чи дійсно складено протокол про корупцію щодо депутата від НУ-НС Геннадія Москаля, Дурдинець відповів:

«У відношенні Геннадія Москаля протокол про корупційні дії СБУ не складала. Ми дійсно задокументували факт його можливих протиправних діянь у сфері службової діяльності при визначенні статусу учасника бойових дій. Матеріали спрямовано в органи прокуратури. Зараз проходить додаткова перевірка виявлених фактів».

«Крім того, СБУ розслідує кримінальну справу за фактом використання в 2004—2005 роках (у цей період Держкомміграції очолював Москаль) службовими особами Розсудівського пункту для тимчасового перебування нелегалів бюджетних коштів у сумі 736 тисяч гривень, які були використані не за призначенням», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-12-2008 17:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100