20.05.2024 07:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Київрада запровадила мораторій на підвищення тарифів у ЖКГ

Київрада запровадила мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до її розпорядження про скасування цього мораторію.

За це рішення проголосував 101 депутат Київради, повідомляє УНІАН.

Згідно з прийнятим рішенням, Київська адміністрація має негайно подати на розгляд сесії Київради проект рішення про підтвердження або скасування мораторію на підвищення цін на ЖКП для населення, якщо органи держуправління приймають рішення про підвищення вартості електроенергії та природного газу.

Також КМДА доручено при формуванні бюджету столиці на наступний рік передбачити стовідсоткову компенсацію різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги за 2007—2008 роки та стовідсоткову компенсацію на 2009 рік.

Виплати різниці за 2007—2008 роки доручено здійснити упродовж першого кварталу 2009 року, а різницю за 2009 рік проводити упродовж десяти банківських днів з дати оформлення відповідних документів. При цьому зазначено, що оформлення документів на виплату різниці за ЖКП здійснювати не пізніше 25 числа місяця, що йде за звітним.

Стопроцентне відшкодування різниці в тарифах буде здійснюватися для підприємств, що надають житлово-комунальні послуги для всіх форм власності, в тому числі для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК).

У рішенні також зазначено, що у програмі соціально-економічного та культурного розвитку Києва на наступний рік обов'язково має бути передбачене фінансування програм капітального будівництва, реконструкції та капітальних ремонтів мереж і споруд, водопровідних і каналізаційних системи у сумі 660,5 мільйона гривень; теплових мереж і теплопунктів — 179,4 мільйон гривень; газових мереж і споруд — 32,2 мільйона  гривень.

Рішення прийняте з поправками стосовно спільної відповідальності з Кабінетом Міністрів і Верховною Радою щодо забезпечення реалізації введення мораторію. Зокрема, рішення матиме дію, якщо в держбюджеті буде передбачено цільову субвенцію в бюджет столиці на погашення різниці в тарифах; якщо уряд не прийматиме рішення про підвищення цін на енергоносії, а також якщо НАК «Нафтогаз України» гарантуватиме постачання газу підприємствам, які забезпечують теплопостачання будинків киян.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-12-2008 11:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100