20.05.2024 10:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рада звільнила Семенюк-Самсоненко

Верховна Рада звільнила Валентину Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна.

За відповідну постанову проголосувало 259 депутатів.

Семенюк не було у залі, хоча, за словами спікера Володимира Литвина, їй надсилали офіційне запрошення на засідання, а працівник апарату Верховної Ради мав з нею телефонну розмову.

Присутній на засіданні перший віце-прем’єр Олександр Турчинов сказав, що питання звільнення Семенюк вже давно назріло у зв’язку з запровадженими нею «непрозорими схемами приватизації» і «повним провалом проекту приватизації» у 2008 році.

Водночас лідер групи «За Україну» В’ячеслав Кириленко заявив, що його «дуже цікавить, яка буде подальша політика Фонду Держмайна».

«Якщо ми зараз звільнимо Семенюк, а потім призначимо Семенюк в квадраті і вся приватизація буде поділена на двох – між БЮТом і комуністами – „Турбоатом“, Припортовий та інші об’єкти, то це буде ще гірше, ніж те, що було до цього часу», — сказав Кириленко.

У свою чергу Литвин сказав, що питання призначення нового голови ФДМ мають обговорити лідери фракцій на погоджувальній раді.

«Нам треба буде принципово обговорити позицію і бачення, що буде робитися для ухвалення прозорих рішень», — сказав він.

Водночас «регіонали» пропонували відкласти звільнення Семенюк до її появи у залі, оскільки це рішення «буде заблоковано в окружному адміністративному суді».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-12-2008 13:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100