31.05.2024 22:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Львові широко визначають ювілей Бандери

Урочистий мітинг відкриє у Львові програму урочистостей на честь сторіччя від дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери. Він розпочнеться в ювілейний день біля пам`ятника героєві, котрий віддав життя за незалежність України. Керівники області та міста покладуть квіти, а відтак відбудеться віче, в якому візьмуть участь активісти політичних партій і громадських організацій.

Нині в регіоні демонструється двогодинний фільм «Ціна свободи», ініціатором та меценатом якого є народний депутат України Віктор Швець (БЮТ). Його вже оглянули ветерани ОУН-УПА в усіх центрах західноукраїнських областей.

Своїми міркуваннями про провідника ОУН поділились рідні, соратники і друзі Степана Бандери, котрі проживають на різних континентах. Серед них — нинішній голова проводу ОУН Андрій Гайдамаха, президент благодійного фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич, син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич, онук Степан Бандера.

9-то ж січня у Львівській опері пройде святкова академія.

Товариство пошуку жертв війни «Пам`ять» спільно з обласною організацією ВО «Свобода» створили відеокліп, присвячений героям визвольних змагань. Його прем`єра відбудеться на Львівському телебаченні (12-й канал ЛТБ).

Активісти ж «Свободи» здійснили сходження на найвищу гору України — Говерлу, де вшанували 100-річний ювілей з дня народження голови проводу ОУН. Ця акція мала ще й вишкільний характер, оскільки молоді члени організації пройшли випробування в суворих зимових умовах Карпат так само, як і воїни УПА, котрі ночували тут в наметах під пронизливим вітром та лютим морозом.

Низка урочистих заходів охопить районні центри. В Стрию, зокрема, відбудеться відкриття меморіальної таблиці на приміщенні середньої загальноосвітньої школи N7, де навчався Степан Бандера. Звідси молодь зі смолоскипами та національною символікою вирушить до садиби родини Бандерів.

Під кінець 2009-го, 14 жовтня, львів`яни запланували вшанувати 50-річницю з часу підступного вбивства провідника ОУН агентом КДБ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-01-2009 1:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100