28.03.2024 17:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Балканські країни перестали отримувати російський газ

Усі російські поставки газу через Україну до Болгарії, Туреччини, Греції та Македонії було зупинено в результаті російсько-українського газового конфлікту.

Таку заяву зробило болгарське міністерство економіки.

Зупинка відбулася о третій годині тридцять хвилин за київським часом, передає «Німецька хвиля».

«Ми перебуваємо в кризовій ситуації», — говориться в заяві.

Болгарія, яка покладається майже лише на російський газ, матиме найбільші проблеми. У неї, як і у Македонії, немає доступу до альтернативних газопровідних шляхів.

Міністерство доручило промисловим об’єктам перейти на альтернативні енергоносії, а родинам шукати додаткових можливостей для опалення, позаяк центральне опалення працює на газі.

Прем'єр-міністр країни Сергій Станішев скликав у вівторок надзвичайне засідання уряду.

Також скликано Раду безпеки й управління в умовах кризових ситуацій при міністерстві економії Болгарії, повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на болгарську радіостанцію «Дарік-радіо».

Постачання палива на національний ринок Болгарії з газосховища в Чірені збільшені до 4,3 млн кубометрів у день – для задоволення мінімальних енергетичних потреб Болгарії.

Македонські ЗМІ, у свою чергу, повідомляють, що запасів газу в країні вистачить лише на 2 дні.

Крім того, у Румунії державний оператор газогонів «Трансгаз» повідомив, що поставки російського газу цій країні скорочено приблизно на три чверті, передає Радіо «Свобода».

Раніше у вівторок у «Нафтогазі України» повідомили, що російський «Газпром» скоротив подачу газу для європейських споживачів на дві третини.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-01-2009 8:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100