20.05.2024 14:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Румунія і Хорватія не отримують російський газ, Австрія — 10%, Угорщина — 20%

Поставки російського газу до Румунії цілковито припинені у вівторок, повідомляє румунська газова компанія «Трансгаз».

Зараз компанія проводить «технічні операції, спрямовані на впевнене забезпечення пріоритетних споживачів», повідомляє «Інтерфакс».

За даними румунського телеканалу «Реалітатя», у зв'язку з наявною ситуацією найближчим часом відбудеться надзвичайне засідання в міністерстві економіки країни.

Між тим, Хорватія теж перестала отримувати російський газ, який іде транзитом через Україну, у вівторок о 6:00 мск, повідомив прес-секретар хорватської газової компанії «Плінакро» Нетак Ерделяц. За інформацією хорватської енергетичної компанії ІНА, постачання газу до Хорватії почали скорочуватися вже в понеділок увечері.

В Австрію у вівторок вранці надійшло лише 10% від передбачених обсягів російського газу, повідомляє австрійський енергетичний концерн «О-Ем-Фау». У зв'язку з цим концерн змушений вдатися до відкачки газу зі сховищ, зазначається в повідомленні.

«У наявних метеорологічних умовах газопостачання Австрії буде впевненим, — повідомляє „О-Ем-Фау“. — Недопоставки 90% російського газу будуть компенсовані за рахунок резервів, обсяг яких складає 1,7 млрд кубометрів».

За даними «О-Ем-Фау», у ніч на вівторок «Газпром» оголосив про зниження постачань газу на 30-40%, але до 10 години ранку за московським часом вони впали до 10% від передбаченого обсягу.

Водночас в Угорщину у вівторок надходить менше 20% від передбачених обсягів російського газу, говориться в комюніке, розповсюдженому від імені прес-секретаря компанії ПДГ — філії угорської енергетичної компанії МОЛ Яноша Жуги.

У повідомленні зазначається, що «в Угорщину через Україну, Словаччину й Австрію надійшло 6-7 млн кубометрів газу замість 38 млн., передбачених контрактом».

«Ми можемо відшкодувати відсутню кількість із наших резервів», — зазначається в повідомленні Жуги. Угорщина споживає на добу 68-70 млн кубометрів газу. Газосховища країни мають у своєму розпорядженні резерви в розмірі 3,5 млрд кубометрів.

У свою чергу, Франція поки не зазнає проблем з постачаннями російського газу. З такою заявою в ефірі французького радіо виступив у вівторок представник французької газової компанії «Газ де Франс» Жерар Метрає.

«Російсько-українська криза поки не завдала жодного збитку ані нашим контрактам на газо забезпечення, ані споживачам у Франції», — заявив Метрає. Водночас він зазначив, що Франція отримує газ із декількох джерел, у тому числі з Норвегії та Нідерландів, а російська частка складає менше 15%.

Як відомо, у ніч на вівторок припинено постачання російського газу через Україну в Болгарію, Грецію і Македонію. Офіційне підтвердження про припинення постачань російського газу через Україну надійшло і від міністра енергетики й природних ресурсів Туреччини Хільмі Гюлера.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-01-2009 11:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100