20.05.2024 09:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Стельмах пішов у відпустку

Із 15 січня голова Національного банку Володимир Стельмах іде у відпустку.

Про це газеті «Комерсант-Україна» напередодні повідомило високопоставлене джерело в Нацбанку.

"Ви ж бачите, як розжарюються наші відносини з Кабміном, який усіляко тисне на голову (НБУ), тому він на правлінні повідомив, що поки «відпочине», — сказав чиновник.

«На скільки днів він (Стельмах) визначить собі відпустку, на 14 або 51,– невідомо. З четверга в. о. голови стає перший заступник Анатолій Шаповалов».

Стельмах вирішив піти у відпустку саме в той день, коли депутати фракції БЮТ планували відсторонити його від виконання обов'язків, відзначає газета. 

У вівторок член ради Нацбанку, голова тимчасової слідчої комісії ВР із питань перевірки діяльності НБУ в умовах фінансової кризи Юрій Полунєєв (БЮТ) зареєстрував проект постанови, у якому йшлося про необхідність спочатку відсторонити Стельмаха від виконання службових обов'язків, а потім повторно звернутися до президента з вимогою його звільнити.

А в середу в Верховній Раді були зареєстровані два законопроекти, які вносять зміни в закон про Нацбанк: про «підзвітність перед Верховною Радою» і про «посилення парламентського контролю».

«Ми будемо намагатися в четвер винести їх на голосування», — повідомив один із авторів документів, депутат Андрій Сенченко.

Перший законопроект пропонує прописати в законі «Про НБУ», що звільнення голови Нацбанку відбувається «не за поданням президента», а після «визнання Верховною Радою недовіри за результатами звіту голови Нацбанку».

Другий — передбачає звільнення голови НБУ не тільки за поданням президента, але й «у випадку ухвалення Верховною Радою рішення про його відсторонення». Тоді його обов'язки починає виконувати голова ради Нацбанку (зараз це Петро Порошенко).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2009 8:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100