20.05.2024 06:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко на гачку у Кремля

Генпрокуратура має дати свою оцінку діям в газовій сфері прем’єра Юлії Тимошенко та дати відповідь, чи відповідають вони засадам національної безпеки.

Про це в п’ятницю заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба секретаріату.

«Генеральна прокуратура України повинна ініціювати розслідування щодо відповідності дій прем'єра Юлії Тимошенко засадам національної безпеки», — заявив Безсмертний.

«Не можна виключати, що головною причиною фактичних дій Юлії Тимошенко у 2006 році був тиск з боку російської Генеральної прокуратури, яка порушила карну справу проти компанії „Єдині енергетичні системи України“, якою Тимошенко керувала у 90-ті роки», — зазначив Безсмертний.

Він нагадав, що тоді російські слідчі вимагали притягнути Тимошенко до відповідальності за «хабарі у 1996—1997 роках службовим особам Міністерства оборони Росії за дії останніх в інтересах ЄЕСУ при реалізації поставок матеріально-технічних ресурсів для потреб Міноборони РФ».

За цією справою до відповідальності у Росії було притягнуто шість осіб, а Юлія Тимошенко була оголошена у міжнародний розшук.

«Нинішня політика Юлії Тимошенко свідчить про те, що прем'єр-міністр залишається „на гачку“ у російських спецслужб, і це змушує її вдаватися до дій, які загрожують національній безпеці України», — додав Безмертний.

«Головним наслідком її діяльності стало розірвання стратегічно важливих довгострокових контактів на постачання природного газу в Україну, різке підвищення ціни на природний газ і загроза втрати газотранспортної системи України», — зазначив він.

«Виходячи із хронології дій Юлії Тимошенко у газовій сфері виникає два запитання, а саме — ці дії були свідомими, чи несвідомими?», — додав він.

«Якщо несвідомими, то це професійна непридатність і як мінімум відставка, якщо не враховувати наслідків. Якщо дії були свідомими (по домовленості з Росією), то це загроза енергетичній безпеці держави, зрада національних інтересів і тому, як наслідок повинна бути кримінальна відповідальність за дії посадової особи», — наголосив Безсмертний.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-01-2009 17:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100