20.05.2024 11:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Газпром профінансував виборчу кампанію Тимошенко

У газовій війні між Росією й Україною перемагає прем'єр Юлія Тимошенко.

Таку думку висловлює автор статті «Припустимо, вони змінюють Ющенка...», опублікованої в російському виданні «Новая газета» в понеділок.

«Дуже неправильно описувати цю війну як війну між Росією й Україною. Це війна між Путіним і Ющенком. І якщо порушити питання так, то відповідь ясна: у війні між Путіним і Ющенком переможе Юлія Тимошенко», — пише автор.

«Сторона, яка абсолютно програла – це президент України Ющенко. Частково виграв Кремль. Кремль домігся свого — виставив Ющенка людиною, не здатною керувати країною, — але якою ціною? А от стовідсотковий переможець — це Юлія Тимошенко», — говориться в статті.

«Це геніальний політик (Тимошенко), яка нацькувала свого колишнього найлютішого ворога — Кремль — на свого колишнього союзника по „помаранчевій“ коаліції», — додає автор.

Видання відзначає, що виборча кампанія Барака Обами коштувала 100 млн доларів.
«Газпром» уже втратив на виборчій кампанії Тимошенко понад 1 млрд дол. неодержаного прибутку, і при цьому Тимошенко нічого «Газпрому» не винна", — підкреслює газета.

Автор також відзначає, що найголовніше в цій війні — це ціна, яку Кремль заплатить за перемогу над Ющенком.

«Якби ціну цю визначали глядачі ГРТ і РТР, все було б прекрасно. Їх легко удалося переконати в тому, що підлі хохли, навіть коли Росія подала газ для прокачування на „Суджу“, відмовилися його прокачувати», — відзначила автор.

«Запевнення України в тому, що газ через „Суджу“ на Захід прокачувати неможливо, справедливо сприймалися нашими глядачами як жалюгідні відмовки», — додоює вона.

"На жаль, не так просто виявилося переконати енергокомісара ЄС Андріса Пієбалгса, який підтвердив, що «використання „Суджі“ для транзиту є складним, навіть неможливим», — відзначає газета.

«Слова Пієбалгса значать, що в очах ЄС Росія виявляється досить ненадійним постачальником. Будь-який європейський політик може задуматися: добре, це зараз вони змінюють Ющенка. А якщо завтра за допомогою тієї ж енергетичної зброї вони будуть змінювати Меркель або Саркозі?» – пише газета.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-01-2009 11:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100