20.05.2024 14:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лікарі проведуть страйк проти приниження з боку Черновецького

28 січня в усіх медичних закладах Києва відбудеться масовий попереджувальний страйк. Лікарі вимагатимуть у мера Леоніда Черновецького вирішити питання із заборгованості по заробітній платні, а також перестати принижувати гідність лікарів міста Києва.

Відповідне рішення було прийняте на позачерговій конференції Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я, повідомив народний депутат від БЮТ Андрій Павловський.

За його словами, лікарі терміново зібрались, оскільки уже протягом двох місяців адміністрація Черновецького не виплачує київським медикам заробітну плату.

«Більше того, протягом цього часу не було жодного фінансування щодо самих невідкладних витрат: на ліки, медичні інструменти та інше. Доходить до того, що лікарі приносять пацієнтам з дому поїсти, лікарням немає чим кормили хворих», — наголосив депутат.

За повідомлення прес-служби БЮТ, окрім невиплати зарплати, мер порушує закон та принижує людську гідність головного лікаря та його заступників.

«Замість того щоби вирішувати питання заборгованості перед медиками, адміністрація Черновецького видає розпорядження щодо обов'язкового проходження керівників медичних закладів детектора брехні», — повідомив Павловський.

Крім того, за словами депутата, іншим розпорядженням територіального медичного об'єднання від головних лікарів вимагають запропонувати свою тарифну сітку вартості по наданню медичних послуг, що є порушенням Конституції, яка гарантує надання безкоштовних медичних послуг.

«Пан Черновецький ігнорує протести прокуратури і надалі продовжує вимагати від медиків, щоб вони надавали платні послуги і розробляли пропозиції щодо розцінок на медичне обслуговування», — обурився Павловський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-01-2009 10:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100