20.05.2024 07:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гриценко хотів би посадити Стельмаха

Якби в Україні була влада, голову Нацбанку вже давно б заарештували за валютні спекуляції

Володимир Стельмах має залишити посаду голови Національного банку України. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу «Рада».

Коментуючи парламентські слухання щодо діяльності НБУ у період кризи, голова Комітету заявив, що Україна зараз знаходиться у стані економічної та фінансової небезпеки. Однією з головних причин цього є діяльність Володимира Стельмаха, якій навіть не прийшов на позачергове парламентське засідання, бо в ці кризові часи знаходиться у відпустці.

Анатолій Гриценко підкреслив: питання діяльності голови Нацбанку стає не вперше.

«Так, це питання дня, але йому вже більше, ніж 4 місяці, — заявив народний депутат, — Якби в Україні була влада, то голову Нацбанку заарештували б ще у жовтні, коли почалися перші валютні махінації і обвалювали гривню».

Тоді, за словами голови Комітету, Національний банк надрукував 40 млрд. гривень та передав їх обраному колу банків. Ці гроші пішли на задоволення інтересів конкретних людей, знов потрапили на валютний ринок, але ніяким чином не допомогли 46 мільйонам українців. Анатолій Гриценко також нагадав, що НБУ за керівництва Володимира Стельмаха відмовлялося від виконання державного бюджету, порушуючи правила роботи Стабілізаційного фонду. «Цей фонд було створено для того, щоб Нацбанк міг кредитувати уряд, фінансувати інфраструктурні проекти, або просто сплачувати пенсії і зарплати, якщо не вистачає надходжень. Нацбанк офіційно заявив, що не буде виконувати це положення», — розповів Гриценко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-01-2009 19:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100