20.05.2024 02:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Розвідка США включила Україну в список «гарячих точок»

Розвідка США визнала, що головною загрозою для країни є глобальна економічна криза, однак значна увага приділяється й державам колишнього СРСР.

Про це говориться в доповіді про загрози безпеки США (Intelligence Community Annual Threat Assessment), підготовленого розвідувальними службами країни, повідомляє WashProfile.

У доповіді вказується, що головними загрозами безпеки США є економічна криза, насильницький екстремізм (дії терористів), процеси, що відбуваються в регіоні, названому Аркою Нестабільності, що простягнулася від Близького Сходу до Південно-Східної Азії (у цьому розділі оцінюється ситуація в Ірані, Іраку, Леванті, Афганістані, Пакистані), проблеми Азії (негативні наслідки посилення азіатських гігантів — Китаю й Індії, а також ядерні амбіції Північної Кореї), проблеми Балкан, Латинської Америки й Африки, а також організована злочинність.

Крім того, особливо підкреслюються загрози безпеки комп\'ютерних мереж з боку терористів, злочинців і деяких держав. \"Деякі країни, включаючи Росію, мають технічні можливості атакувати й перешкоджати нормальній роботі інформаційної інфраструктури США й вести розвідку подібним чином\", — відзначається в доповіді.

У розділі доповіді, що називаються \"Зростаючі виклики в Росії і Євразії\", зокрема, констатується, що Росія намагається змінити існуючий міжнародний політичний і економічний порядок.

\"Москва активно налагоджує стосунки з регіональними лідерами, такими як Китай, Іран і Венесуела, що збільшує можливості її впливу. Росія також прагне зберегти й зміцнити свій контроль над маршрутами поставок енергії в Європі й Східній Азії. Москва впевнена, що серйозна залежність Європи від російського газу збільшує політичну й економічну вагу Росії\", — говориться в документі.

Оцінюючи ситуацію на пострадянському просторі, американська розвідка вказує на такі \"гарячі точки\", як Абхазія й Південна Осетія, Карабах, Україна, Білорусь і Середня Азія.

На думку розвідки США, прогрес в Україні буде повільним, через слабість політичних інститутів, \"газового\" конфлікту з Росією, потенційної української нестабільності й світової фінансової кризи, що загрожує українській економіці.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-02-2009 20:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100