20.05.2024 04:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати створили комісію по дерибану землі бютівцем Губським під Києвом

Верховна Рада створила комісію з питань розслідування фактів порушення посадовими особами державних адміністрацій Київської області Конституції і чинного законодавства при виділенні і переоформленні земельних ділянок.

За постанову депутатів Партії регіонів проголосувало 367 депутатів.

У пояснювальній записці до постанови наголошувалося, що уУ Київській області, де ціни на землю на порядок вищі, ніж в інших регіонах України, зловживання при виділенні, переоформленні і наданні земельних ділянок у довгострокове користування, зміні їх цільового призначення набули масового характеру.

\"Отримання у власність чи у повне розпорядження земельних ділянок за допомогою тіньових або й відверто кримінальних схем відбувається за мовчазної згоди, тобто невиконання своїх обов’язків, чи за прямого сприяння окремих посадових осіб державних адміністрацій Київської області\", — зазначають депутати.

При цьому грубо порушуються Конституція України, Земельний кодекс і закони України, нехтуються інтереси місцевих громад, завдається непоправна шкода регіону, йдеться в записці.

\"Набули широкого суспільного розголосу чисельні зловживання при виділенні і переоформленні земельних ділянок у Бориспільському, Обухівському, Києво-Святошинському, Вишгородському, Броварському і Васильківському районах Київської області, до яких причетні посадовці з місцевих райдержадміністрацій\", — зазначають депутати.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-02-2009 10:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100