20.05.2024 04:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Антимонопольний комітет України нічого не зміг з протимошенківським «Приватом»

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не зміг установити факту контролю так званої групи \"Приват\" над ВАТ \"Запорізький завод\" , ВАТ \"Нікопольський завод феросплавів\" і \"Стахановський завод феросплавів\" .

\"Наявна в розпорядженні АМКУ й отримана від інших державних органів інформація на момент проведення розслідування не дає підстав для встановлення юридичного факту існування відносин контролю зі структурою, відомою як ФПГ \"Приват\", — сказав в.о.глави комітету Олександр Мельниченко в інтерв\'ю щотижневикові \"Коментарі\", опублікованому в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він уточнив, що АМКУ проводив розслідування діяльності Запорізького, Нікопольського і Стахановського заводів феросплавів за дорученням уряду.

\"Групою \"Приват\" називають низку підприємств, контрольованих співвласниками найбільшого в країні Приватбанку. У той же час Ігор Коломойський, якому належить 49,02% акцій банку, і Геннадій Боголюбов, що володіє 48,86%, заперечують наявність такої організаційної оформленої групи.

Боголюбов у ході покупки австралійської марганцеворудної компанії Consolidated Minerals Limited (CSM) у 2007—2008 роках повідомив, що його бізнес-інтереси включають крім Приватбанку також ЗЗФ і СЗФ, завод феросплавів Highlanders Alloys (США), \"Дніпроазот\", будівельні і девелоперські компанії (у тому числі \"Аеробуд\") і виробника напоїв \"Ерлан\".

НЗФ контролює група EastOne, створена восени 2007 року в результаті реструктуризації групи \"Інтерпайп\", а також група \"Приват\" (обидві — Дніпропетровськ). Спроби держави повернути контроль над цим підприємством закінчилися невдало.

Акціонерами НЗФ на кінець 2008 року були підконтрольний Віктору Пінчуку промислово-фінансовий консорціум \"Придніпров\'я\" (Дніпропетровськ) — 50% і три кіпрських компанії: \"Софалон Інвестментс Лімітед\" — 12,87%, \"Менжалом Лімітед\" — 22,92% і \"Трилон Інвестментс Лімітед\" — 12,87%.

У реєстрі станом на вересень 2008 року акції числилися за хоронителями-номінальними власниками: ТОВ \"Беарн\" (Луцьк) — 14,2296%, ТОВ \"Капітал-Стандарт\" — 35,6367% і ТОВ \"ФК Гамбіт\" (обоє — Дніпропетровськ) — 40,1454%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-02-2009 9:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100