19.05.2024 20:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Яценюк: 13% надбавки на імпорт Україні не допоможуть

Нещодавнє підвищення Україною ввізного мита на імпортні товари не допоможе національній економіці, але може негативно позначитися на українському експорті.

Таку думку висловив екс-голова Верховної Ради, член фракції \"НУ-НС\" Арсеній Яценюк, повідомляє \"Інтерфакс-Україна\" з посиланням на прес-службу політика.

\"Протекціоністські заходи України, пов\'язані з підвищенням на півроку ввізного мита на 13% на імпортні товари, в умовах кризи нічим не допоможуть національній економіці, а в гіршому випадку — негативно позначаться на обсягах українського експорту\", — сказав Яценюк.

\"Для України сьогодні важливіше не ставити загороджувальні бар\'єри для імпортерів, а стимулювати вітчизняного виробника\", — додав депутат.

За його оцінкою, імпорт вже обмежений девальвацією гривні і без зайвого втручання швидко скорочується.

Яценюк висловив упевненість, що реакція країн-членів Світової організації торгівлі дії з підвищення імпортного мита не змусить себе чекати.

\"До нас звернуться з вимогою скасувати підвищення ввізного мита. Якщо цього не зробити, країни СОТ почнуть аналогічні заходи, і ми одержимо дзеркальну ситуацію по групах товарів. Це вб\'є ті залишки українського експорту, що сьогодні є в України\", — пояснив Яценюк.

Як відомо, у п\'ятницю президент Віктор Ющенко підписав закон про підвищення ввізного мита на імпортні товари на 13%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-02-2009 18:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100