20.05.2024 02:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

УБОЗівців покарають за тортури і смерть підозрюваного

У Чернігові завершується слідство за фактом перевищення службових повноважень працівниками УБОЗ УМВС України у Чернігівській області та заподіяння ними тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть підозрюваного.

Про це повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Чернігівської області Дмитро Калита.

\"Слідство вже знаходиться в завершальній стадії\", — сказав він.

За інформацією Д.Калити, до кримінальної відповідальності за цією кримінальною справою буде притягнуто близько 10 осіб – працівників УБОЗ УМВС у Чернігівській області. Шістьом із них запобіжний захід обрано у вигляді тримання під вартою, дії кожного з них, залежно від особистої участі в тих подіях, кваліфікуються по-різному.

\"Частина цих осіб обвинувачується одразу за кількома статтями Кримінального кодексу. Зараз ми закінчуємо пред’явлення їм остаточного обвинувачення\", — уточнив начальник слідчого відділу прокуратури.

Як підкреслив Д.Калита, наразі невідомо, чи буде судове засідання відкритим, оскільки рішення приймає суд. \"Деякі моменти там дійсно зачіпають честь і гідність потерпілих, але підстав робити закритим весь судовий процес, я вважаю, немає\", — зауважив він.

Як повідомлялося раніше, 3 жовтня 2008 року прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть жителя Прилук, 1969 р.н., та перевищення службових повноважень працівниками УБОЗ УМВС України в Чернігівській області.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-03-2009 15:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100