20.05.2024 08:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко визначився з кандидатом на посаду міністра закордонних справ

Президент Віктор Ющенко визначився з кандидатом на посаду міністра закордонних справ.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

На питання, чи визначився президент з кандидатурою наступного міністра закордонних справ, Ющенко відповів ствердно, але відмовився назвати прізвище кандидата.

Крім того, президент прокоментував відставку з цієї посади Володимира Огризко.

\"Глибоко переконаний, хто сьогодні не шанує Україну, не може шанувати все, що зробило МЗС в тому числі і за останні роки. Україні везло на міністрів закордонних справ, на мій погляд з першого року там укріпилася сильна українська політика, українська ясність\", — зазначив президент.

\"І коли ми говоримо про Володимира Станіславовича (Огризка), я на публіці мало коли таке говорив би про міністрів. Дай бог, щоб Україна дожила, щоб кожне українське міністерство очолював такий міністр, по світогляду, по цінностях, професійності, відданості національним державним інтересам\", — вважає Ющенко.

\"Те, що зробив парламент...мова йшла про розправу. Як на хамство одного дипломата закордонного ми відповідаємо відставкою свого міністра. Так робили аборигени, так робила будь-яка нація, яка себе вважає рабською\", — переконаний голова держави.

В свою чергу, Огризко заявив, що за його відставку проголосували \"ті, яким Україна не потрібна\".

\"Питання не в Огризку... Питання в тому, чи ми будемо проводити українську незалежну зовнішню політику, чи ми будемо плазувати, чи ми будемо робити ті речі, які поставлять Україну знову в стійло, пострадянське, постімперське, посткомуністичне\", — заявив він.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2009 9:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100