20.05.2024 00:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Балога назвав «безсумнівну» дату виборів Президента України

Наступні вибори президента повинні відбутися 17 січня 2010 року, і президент Віктор Ющенко не має наміру звертатися з цим питанням до Конституційного Суду.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога в інтерв\'ю газеті \«Комерсант-Україна\», опублікованому в п\'ятницю.

На запитання, коли мають відбудуться наступні вибори президента України, він сказав: \"У термін, передбачений Конституцією, – 17 січня 2010 року. У мене немає сумнівів\".

На зауваження, що Ющенко заявляв про намір звернутися до Конституційного Суду з приводу визначення дати проведення чергових президентських виборів, Балога заявив:

\"Ні, президент не збирається цього робити. Вибори повинна призначити Верховна Рада, і я не думаю, що буде визначена інша дата\".

Водночас, глава секретаріату президента не відповів на запитання про те, чи правда, що Ющенко вже прийняв рішення про формат своєї участі у виборах, і яким він буде.

\"Я не знаю, яке рішення він прийняв. Чесно вам кажу\", — сказав Балога.

При цьому він виключає можливість імпічменту чинному президенту й імовірність дострокових виборів глави держави.

\"Насамперед чинний президент, виконуючи свої функції, жодного разу не порушив Конституцію і закони України\", — зазначив глава секретаріату президента.

\"А заяви (з закликом оголосити імпічмент Ющенку) члена фактичної демократичної коаліції Петра Симоненка – адже саме завдяки йому проходять коаліційні голосування в парламенті – пояснюється дуже просто: Симоненко так надихнувся виконанням доручень Тимошенко, що незабаром виборці перестануть розуміти, є він членом партії \"Батьківщина\" чи головою Компартії\", — сказав він.

\"А що стосується тих \"порушень\", про які він (Симоненко) говорив сьогодні, у тому числі про призначення губернаторів і зміни в складі Радбезу, то Віктор Ющенко зробив їх у відповідь на слізні прохання про це пані Тимошенко, яка тоді дуже хотіла стати прем\'єр-міністром\", — додав Балога.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-03-2009 9:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100