20.05.2024 00:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

БЮТ ховає печатки та списки, щоб зірвати вибори

Представники Блоку Юлії Тимошенко намагаються зірвати проведення виборів до Тернопільської облради шляхом \"вилучення печаток, списків виборців та інших протиправних дій\".

Про це повідомила прес-служба ВО \"Свобода\".

\"На дільничних виборчих комісіях № 7, №46 міста Тернополя голови комісій від БЮТ відмовляються виконувати свої обов’язки: не приймають бюлетені, ховають печатки та списки виборців\", — йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадала, що \"згідно кримінального кодексу такі дії трактуються як злочин, передбачений статтями 157, 158, 159, що тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до дванадцяти років\".

\"Виконуючи злочинні вказівки своїх політичних керівників, ці члени комісій не усвідомлюють всієї відповідальності або ж взагалі не знають про покарання, яке тягнуть за собою відповідні порушення\", — наголошується в заяві.

Прес-служба зазначає, що \"органи міліції, завдання яких забезпечувати законність виборчого процесу, саботують охорону та супровід передачі бюлетенів до дільничних комісій, як це відбувалося в Ланівецькому районі та місті Тернополі\".

Об’єднання звернулося до обласних органів прокуратури, МВС, СБУ \"з вимогою провести роз’яснювальну роботу серед членів дільничних комісій з метою забезпечення конституційного права громадян на волевиявлення та посилити контроль за підготовкою та проведенням виборчих процедур та запобігти зриву виборів\".

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-03-2009 17:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100