20.05.2024 01:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Кличка усіх заступників Черновецького назвали незаконними

Армія заступників столичного мера Леоніда Черновецького незаконно ходить на роботу та отримує зарплатню чиновників високого рангу.  

Про це заявляють депутати Блоку Кличка у Київраді.

\"Призначення більшої частини заступників Черновецького не погоджено з прем\'єр-міністром,  президентом та Київрадою, як цього вимагає законодавство\", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку. 

Депутати наголошують, що Київрада з 2006 року не затверджувала жодного заступника міського голови з виконання самоврядних повноважень.

\"Мабуть, тому що  у Черновецкого свої критерії таких призначень — \"це жінка, яку полюбили кияни\" (Ірена Кільчицька)  та \"неоднозначна фігура\" (Євген Червоненко).  До речі, про обов\'язки Євгена Червоненка  як заступника голови КМДА, офіційний сайт адміністрації не повідомляє, також киянам невідомо, чим займається та навіть як виглядає в.о. голови КМДА  Віктор Сівець\", — заявляють депутати Блоку Кличка.

За їх словами, кияни не знають, хто з 15 заступників Черновецького відповідає за самоврядні повноваження, а хто за державні.

\"Чи є взагалі самоврядування в місті Києві і хто його здійснює? Адже, це не заступники міського голови, як посадовця, а заступники Леоніда Черновецького, як фізичної особи, такі собі \"ручні помічники\" при тому їм ще й гроші платять чималі\", — відзначили у Блоці Кличка.  

Депутати вимагають від мера негайно подати на затвердження найближчої сесії Київради кандидатури заступників міського голови з самоврядних повноважень та погодити з керівництвом країни заступників з виконання функцій держави.

При цьому, як відзначають у Блоці Кличка, кількість і фахова підготовка кандидатів мають відповідати нормам чинного законодавства.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко своїм указом звільнив 5 заступників Черновецького. Згодом перший заступник мера Ірена Кільчицька назвала такі дії президента \"технічним непорозумінням\".

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-03-2009 17:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100