20.05.2024 01:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вода в Києві не придатна для пиття

Питна вода може стати проблемою номер один у Києві. За даними санепідемстанції, понад дві третини (69%) її запасів у місті непридатні до споживання.

Причини такого стану речей банальні —  застарілі системи водопостачання та брак коштів на ремонтні роботи і придбання реагентів для очищення, пише муніципальна газета \«Хрещатик\».

За словами завідувача відділу гігієнічних проблем екології СЕС Сергія Тимошенка, водогони потрібно негайно реконструювати, бо більшість будинкових мереж не замінювали з часу встановлення. Особливо критична ситуація у центральних районах міста.

Через брак коштів на закупівлю реагентів немає змоги й контролювати якість води. До того ж її параметри не змінювалися ще з радянських часів.

\"Головне завдання фахівців —  вберегти місто від епідемії, яка може поширитися через воду. Перевіряти ж її на вміст певних домішок чи металів вони просто не мають змоги\", — сказав Тимошенко.

За його словами, з бактеріями борються ще \"дідівським\" способом —  хлоруванням.

Використовувати альтернативні методи, за словами фахівців, складно через централізовану систему водогону. Тому озонування проводять здебільшого в басейнах.

За словами санепідеміологів, чисту воду можна було б брати у бюветах, але, виявляється, і там проблеми — застій. Оскільки до артезіанських комплексів кияни приходять нерегулярно, вода стає каламутною, у ній збільшується вміст заліза. Тому бювети постійно потрібно закривати на профілактику.

Розв\'язати проблему води у столиці можна двома шляхами. На державному рівні почати програму відновлення природної рівноваги в річках або ж започаткувати масове хімічне очищення.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-03-2009 15:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100