20.05.2024 02:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Шамшур вважає принизливим для України весь час озиратися на Московщину

Україна не повинна вибудовувати свою зовнішню політику виходячи з позиції іншої держави.

Таку думку висловив посол України в США, кандидат на посаду міністра закордонних справ Олег Шамшур в ефірі телеканалу \"Інтер\" у п\'ятницю, повідомляє \"Інтерфакс-Україна\".

\"Це дійсно, я думаю, принизливо для України, якщо ми будемо вибудовувати свою зовнішню політику в залежності від того, як ця зовнішня політика буде сприйматися тією чи іншою державою, в тому числі й Росією\", — сказав Шамшур.

Він також зазначив, що не зовсім розуміє, чим членство України в НАТО може заважати розвитку нормальних відносин з Російською Федерацією.

Шамшур додав, що він прихильник вступу України в НАТО і підтримує євроатлантичний курс держави.

На думку посла, на даний момент основним політичним завданням української держави є використання всіх існуючих інструментів для того, щоб створити відповідні умови для досягнення членства України в Альянсі.

Шамшур додав, що усвідомлює, що якщо стане головою МЗС, то пропрацює на цій посаді до року.

\"Я не пропонував себе на цю посаду, але я отримав цю пропозицію від президента і повністю поділяю його зовнішньополітичні погляди, прийняв цю пропозицію. І якщо я буду затверджений, то спробую зробити максимум за цей рік\", — сказав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-03-2009 15:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100