20.05.2024 02:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко готує платникам єдиного податку нові побори

Голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний виступає за встановлення рівних правил внесків до Пенсійного фонду.

Про це він заявив на брифінгу у Кабміні у середу.

Зарудний наголосив на існуванні \"певної диспропорції\" у внесках до Пенсійного фонду платниками податків за загальною і за спрощеною системою оподаткування.

\"Якщо в середньому у нас внесок за найманого працівника – 600 гривень на місяць, то суб’єкт спрощеної системи оподаткування сплачує від 6 до 74 гривень\", — сказав він.

Зарудний вважає такий підхід несправедливим і виступив за розгляд питання про встановлення рівних правил внесків до ПФ.

У свою чергу в.о. міністра фінансів Ігор Уманський назвав таку різницю у сплаті зборів до ПФ \"абсолютно алогічною ситуацією\".

\"Не може бути ситуації, за якої вчитель, шахтар, лікар сплачують внески, за рахунок яких утримуються в майбутньому пенсіонери, які займалися приватним бізнесом\", — сказав він.

Уманський заявив, що пропонуватиме виправити цей підхід.

Він також висловив сподівання, що у вівторок Верховна Рада підтримає зміни до пенсійного законодавства, що дозволить Пенсійному фонду \"зменшити позички з Держбюджету і збалансувати свої надходження\".

Раніше перший віце-прем’єр Турчинов повідомив, що на засіданні Кабміну у середу буде розглянуто пакет антикризових законів, серед яких — зміни до пенсійного законодавства, які, зокрема, передбачають встановлення справедливого порядку внесків до ПФ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-03-2009 10:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100