20.05.2024 01:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Черновецького вирішили, що тарифи на компослуги зростуть у 3 рази

Робоча група Київської міської ради з вивчення тарифної політики вважає за необхідне поетапно підвищити тарифи на гаряче й холодне водопостачання, водовідвід й опалення в 1,96-3,18 рази.

Про це сказано у висновках робочої групи, повідомляють \«Українські новини\».

Ці висновки є частиною пояснювальної записки до проекту рішення Київради про тарифи на компослуги, який рада планує розглянути на сесії в четвер.

Зокрема, передбачається, що тарифи на холодне водопостачання й водовідвід необхідно підвищити у 3,18 рази, або на 3,22 гривні до 4,7 гривні за 1 куб. м за наявності в приміщенні лічильників води.

Тарифи на гаряче водопостачання й водовідвід, на думку групи, необхідно підвищити в 2,54 рази, або на 11,4 гривні до 18,78 гривні за 1 куб. м за наявності лічильників, а на опалення — в 1,96 рази, або на 1,54 гривні до 3,14 гривні за 1 кв. м опалювальної площі.

Водночас група вважає, що у разі непідвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня сума компенсацій і різниці в тарифах компаніям-виробникам житлокомунпослуг з міськбюджету у 2009 році буде становити 2,855 млрд. гривень.

У зв\'язку із цим підготовлений групою проект рішення Київради передбачає, що буде  скасований мораторій на підвищення цін і тарифів, який був встановлений Київрадою у грудні 2008 року.

Також проект передбачає доручення Київської міської державної адміністрації розробити до квітня графік поетапного введення нових тарифів і введення цих тарифів, відповідно до графіка.

Як відомо, столична влада має намір почати поетапне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення з 1 травня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-03-2009 11:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100