20.05.2024 04:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кияни запустили в космос речі Черновецького і зірвали засідання Київради

26 березня близько двох тисяч киян живим ланцюгом перекрили автомобільний рух на Хрещатику. Так вони висловили свій протест проти дій київської міської влади та особисто мера Леоніда Черновецького. Учасники акції протесту вимагали від нього переглянути низку рішень стосовно роботи медичної галузі, навчальних закладів, комунального майна, малих архітектурних форм та податків до міського бюджету. У результаті пленарне засідання третьої сесії Київради було заблоковане.

Зранку Хрещатик та кілька сусідніх вулиць центру Києва стали жовтими. Вздовж них вишикувалися понад 800 мікроавтобусів, які не вийшли на маршрути: кияни добиралися до станцій метро пішки. Так автоперевізники висловили свій протест проти дій мера Києва Леоніда Черновецького.

«Вони нічого не розуміють у транспортному бізнесі, тільки грошей хочуть від перевізників. Дійшло до того, що на свій розсуд ділять маршрути у Києві, за принципом «хто більше дасть». Я хочу давати робочі місця людям, працювати у рідній Україні, бо я  українка! Але мої потреби влада ігнорує», – говорить директор приватного автопідприємства Тетяна Прокопець.

Кожного мітингувальника влада допекла по-своєму

Антимерський протест також підтримали медики, студенти Академії муніципального управління, дрібні підприємці і навіть ветерани-чорнобильці. У кожного на те  своя причина.

«Я виступив проти Черновецького, бо він намагається прибрати до рук малі архітектурні форми. От я, наприклад, рік тому подав документи на оформлення свого кіоску, і досі не отримав права власності на нього. Не прислухається до нас влада – будемо боротися всіма методами, і тюрма нас не лякає», – наголосив приватний підприємець Олег Слюсаренко.

А Людмила, студентка третього курсу, вийшла на Хрещатик захищати права свого навчального закладу. «Академію управління персоналом хочуть закрити, підвищивши орендну плату за приміщення. Академія не має надприбутків, навіть теоретично не зможе стільки платити», – каже вона.

«Чорнобильцям київська влада ні копійки не платить на ліки! Я у 1986 вивозив людей із зони аварії, але досі стою у черзі на квартиру», – обурюється ліквідатор аварії на ЧАЕС Євген Явченко.

Сумка Черновецького вирушила «на Марс»

Спочатку люди перекрили весь Хрещатик, але кількасот працівників міліції відтіснили їх із проїжджої частини. При цьому кілька осіб побилися з правоохоронцями.

Мітингувальники влаштували під Київрадою цілу виставу, в якій мера Черновецького зіграв студент у скафандрі. Апогеєм шоу став символічний запуск у космос прив’язаної до повітряних кульок сумки з написом «Особисті речі Черновецького».

Київраді не дали знищити малий бізнес?

Київрада мала розглянути низку проектів рішень, які на думку мітингувальників, призвели б до подальшого обмеження прав підприємців та вилучення приміщень в Академії муніципального управління. Депутати від блоків Кличка, Тимошенко та Литвина підтримали вимоги учаників акції і заблокували роботу Київради. Врешті її секретар Олесь Довгий змушений був закрити засідання.

«На жаль, у нашу сесійну залу, яка останнім часом демонструвала господарський підхід до ухвалення рішень, повертається політика. Я не хотів би давати якихось окремих оцінок. Шановні депутати, я дякую за витрачений вами час. Побачимося на наступному засіданні...», – сказав Олесь Довгий.

В обід учасники акції протесту розійшлися. Але це лише початок боротьби, вважає один із організаторів акції, голова Ради підприємців Дарницького району Києва Денис Бекрешов.

«Київська міська влада в особі Леоніда Черновецького намагається протягнути через Київраду рішення, які остаточно знищать малий бізнес. На ті рішення, які вже ухвалені, є протести прокуратури. Але далеко не всі протести винесені на сесію. Нам відомо, що на заміну скасованим рішенням команда Черновецького підготувала такі самі, з несуттєвими змінами. Така юридична гра можне тривати безкінечно», – зауважив Денис Бекрешов.

Він запевняє, що акції протесту триватимуть доти, доки київська влада не перестане ставити палиці у колеса малому бізнесу. Бо, за його словами, у підприємців столиці немає виходу: або вони зникнуть, або зроблять так, щоб зникла нинішня київська влада.

 

Євген Солонина, Радіо Свобода  

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-03-2009 19:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100